Αν είσαι φαν της Taylor Swift, το μουσείο V&A θέλει να σε προσλάβει

Τελικά, μπορείς όντως να κάνεις το χόμπι σου εργασία.

Article featured image
Article featured image

Μια ασυνήθιστη ευκαιρία για εργασία προσφέρει το μουσείο V&A του Λονδίνου σε πιστούς θαυμαστές της Taylor Swift ή όπως ονομάζεται το fandom «Swifties». Αυτή η θέση εργασίας αποτελεί το ονειρικό επάγγελμα για κάθε φαν της τραγουδίστριας.

Το διάσημο μουσείο της Μεγάλης Βρετανίας δίνει τη δυνατότητα σε έναν φανατικό θαυμαστή της Taylor Swift να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο για να βοηθήσει τους έφορους να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ποπ κουλτούρα. Αυτή θα είναι μια από της πολλές θέσεις συμβούλων που έχουν δημιουργηθεί από το μουσείο V&A για να αναπτύξει τις γνώσεις του σχετικά με εξειδικευμένα θέματα και σύγχρονες πολιτιστικές τάσεις.

Το εν λόγω μουσείο του Λονδίνου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θέλει να επικοινωνήσει με «Swifties» ενόψει της ευρωπαϊκής περιοδείας της Αμερικανίδας σταρ, καθώς θέλει να αποκτήσει «γνώσεις σχετικά με την κουλτούρα και τη χειροτεχνία γύρω από τις χειροποίητες επιγραφές, τα βραχιολάκια φιλίας και τα αναμνηστικά για την Taylor Swift». Τα βραχιόλια φιλίας στα οποία αναφέρεται το μουσείο είναι αυτά τα οποία ανταλλάσσουν οι φανς της Taylor Swift στις συναυλίες της ως ένδειξη φιλίας, πράγμα εμπνευσμένο από κάποια τραγούδια της.


vraxiolia-filias-taylor-swift_city.png




Αν δεν είσαι θαυμαστής της Taylor Swift, μην αγχώνεσαι υπάρχουν κι άλλες θέσεις


Ωστόσο, το μουσείο V&A δεν σταματάει στην μελέτη του φαινομένου Taylor Swift. Ταυτόχρονα, ενδιαφέρεται να μελετήσει και άλλες σύγχρονες πολιτισμικές τάσεις. Άλλοι ρόλοι συμβούλων που προτείνει είναι μεταξύ άλλων θέσεις για τους λάτρεις των emojis και αντικειμένων όπως τα παπούτσια Crocs, ενώ, όπως αναφέρεται στο site του μουσείου, προσφέρονται συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή μηδενικών ωρών. Στο παρελθόν, μάλιστα, έχει προσλάβει φαν των LEGO και των Pokemon.

Το μουσείο επισήμανε πως οι ρόλοι αυτοί είναι «τμήμα μιας προσπάθειας να συμπληρωθεί περαιτέρω η τεράστια γνώση των εφόρων εντός των τοίχων του μουσείου και να φέρουν την τεχνογνωσία των απλών πολιτών σε άκρως εξειδικευμένες πολιτισμικές θέσεις».

Στο πλαίσιο της εργασίας τους, οι υποψήφιοι που θα καταφέρουν να κάνουν καριέρα ως «Swifties» θα συναντηθούν με την ομάδα εφόρων του λονδρέζικου μουσείου για να μοιραστούν τις γνώσεις τους.



Με πληροφορίες από LiFO και BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ