Νεκρός ο 25χρονος Αμερικανός που αυτοπυρπολήθηκε φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Ο στρατιωτικός μετέδωσε την ακραία πράξη διαμαρτυρίας του σε ζωντανή μετάδοση, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Article featured image
Article featured image


Υπέκυψε στα τραύματά του ο Αμερικανός στρατιωτικός που αυτοπυρπολήθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα.

«Δεν θα είμαι πλέον συνεργός σε γενοκτονία», είπε ο Άαρον Μπούσνελ προτού αυτοπυρποληθεί. «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», φώναξε ενώ φλεγόταν.

Ο 25χρονος από το Σαν Αντόνιο, στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, έφτασε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία λίγο πριν από τις 13:00 της Κυριακής, φορώντας στολή. Κατέγραψε σε livestreaming τα όσα ακολούθησαν.

«Το όνομά μου είναι Άαρον Μπούσνελ. Είμαι εν ενεργεία μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και δεν θα είμαι πλέον συνεργός σε γενοκτονία. Θα κάνω μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας, αλλά σε σύγκριση με αυτά που βιώνουν οι άνθρωποι στην Παλαιστίνη δεν είναι καθόλου ακραίο», ανέφερε ο 25χρονος και στη συνέχεια πλησίασε την πύλη της ισραηλινής πρεσβείας.

Αφού άφησε το τηλέφωνό του στο έδαφος, έριξε πάνω του ένα υγρό που είχε μαζί του και αυτοπυρπολήθηκε. «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», φώναξε επανειλημμένα ενώ τον είχαν τυλίξει οι φλόγες.

Στο βίντεο, που διαρκεί περίπου 3 λεπτά, ακούγεται κάποιος να φωνάζει: «Άνθρωπος φλέγεται. Πέσε κάτω. Φέρτε πυροσβεστήρα». Άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας έσβησαν τη φωτιά και ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα, αλλά λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ