Μήνυμα μαθητών σε μπουκάλι εντοπίζεται μετά από 32 χρόνια

Λίγο μετά τον θάνατο του καθηγητή που τους ανέθεσε την εργασία.

Article featured image
Article featured image

Ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι που γράφτηκε το 1992 από μαθητές λυκείου του Long Island της Αμερικής ανακαλύφθηκε στον κόλπο Shinnecock. Η συγκίνηση ήταν τεράστια για την οικογένεια του δασκάλου που ανέθεσε την συγκεκριμένη εργασία στους μαθητές, διότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος απεβίωσε πριν από λίγους μήνες.

Φωτογραφίες από το περιεχόμενό του μπουκαλιού δημοσιεύτηκαν στην ομάδα αποφοίτων του Mattituck High School στο Facebook και έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 4.000 likes και περισσότερα από 300 σχόλια. Πολλοί βρήκαν την ευκαιρία να θυμηθούν τον αγαπημένο τους δάσκαλο επιστήμης, Richard E. Brooks, ο οποίος πέθανε από Αλτσχάιμερ τον Σεπτέμβριο.

minima-mpoukali_city (1).png



«Αυτό είναι που κάνει αυτή την κατάσταση τόσο σουρεαλιστική», δήλωσε ο γιος του παιδαγωγού, John, στη New York Post. «Με τα χρόνια, υπήρξαν στιγμές που ακούγαμε για την εύρεση μπουκαλιών, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που το βλέπω τα τελευταία 10 χρόνια. Η στιγμή στην οποία έφτασε είναι τέλεια. Μας δίνει κάτι συγκινητικό».

Το μήνυμα της μπουκάλας

«Αγαπητέ ευρετή, ως μέρος ενός έργου επιστήμης για την 9η τάξη, αυτό το μπουκάλι ρίχτηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό κοντά στο Long Island. Συμπληρώστε τις παρακάτω πληροφορίες και επιστρέψτε το μπουκάλι σε εμάς… Σας ευχαριστούμε, Shawn και Ben»
έγραφε η επιστολή, με ημερομηνία Οκτώβριο 1992.

minima-mpoukali_city (2).png



«Ο κύριος Brooks ήταν ένας φοβερός δάσκαλος. Τι διασκεδαστικό μάθημα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήταν πριν από 32 χρόνια. Θέλω πολύ να γνωρίσω αυτόν που βρήκε το μπουκάλι!!» σχολίασε στο Facebook ο Benny Doroski, ένας από τους δύο μαθητές που έγραψαν την επιστολή.

Η ευχή του Doroski να μάθει ποιος βρήκε το μπουκάλι πραγματοποιήθηκε, όταν ο Adam Travis, 32 ετών, που ζει στο Shinnecock Reservation, απάντησε στο διαδίκτυο ότι είχε βρει το μπουκάλι πάνω από ένα σωρό από σκουπίδια.

«Έτυχε να κοιτάξω πάνω από τον ώμο μου, όταν περπατούσα κατά μήκος του βάλτου και μπορούσα να δω όλα τα συντρίμμια που ξεβράστηκαν μετά την τελευταία καταιγίδα. Το μπουκάλι καθόταν ακριβώς από πάνω», είπε ο Travis. Έσπασε το μπουκάλι για να πάρει το γράμμα, είδε ότι είχε κάποια σύνδεση με το γυμνάσιο Mattituck και δημοσίευσε τις εικόνες. «30 λεπτά αργότερα, υπήρξαν 60 σχόλια και 100 likes, όλη την ημέρα το τηλέφωνό μου κτυπούσε», πρόσθεσε.

Ο Travis γνώρισε τον John μέσω Facebook και σχεδιάζει να επιστρέψει το γράμμα στην οικογένεια του. Ο 56χρονος John, ένας ανάπηρος βετεράνος του Ναυτικού που πολέμησε στη Θύελλα της Ερήμου, είπε ότι ο πατέρας του «γεννήθηκε για να γίνει δάσκαλος».



Με πληροφορίες από New York Post

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ