Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η γνωστή κανονολόγος Αρετή Δημοσθένους σταματά να αγοράζει κεριά από την εκκλησία

Και θα φέρνει από το σπίτι.

Article featured image
Article featured image

Η Θεολόγος/Κανονολόγος Δρ Αρετή Δημοσθένους φιλοξενήθηκε χθες στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα με αφορμή το σκάνδαλο στη Μονή του Οσίου Αββακούμ. Με τις εξελίξεις να είναι συνεχείς και καταιγιστικές και με νέα -εξοργιστικά ενίοτε- βίντεο να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η Δρ Δημοσθένους τοποθετήθηκε επί του θέματος και των σχετικών διαδικασιών που θα ακολουθηθούν από το Συνοδικό Δικαστήριο.


Αναφέρθηκε επίσης, στον σκανδαλισμό που βιώνει αυτήν τη στιγμή το πλήθος της Εκκλησίας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «θαύματα γίνονται». «Σκεφτόμουνα να φέρω το βαμβάκι της Αγίας Μαρίνας που ευωδιάζει ως ένδειξη για το ότι υπάρχει άγιο μύρο και για το ότι γίνονται θαύματα. Διότι πλέον έχουν τόσο πολύ σκανδαλιστεί οι πιστοί που αμφιβάλλουν εάν βγαίνει μύρο», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης, ότι τα θαύματα δεν έχουν καμία σχέση με τα λεφτά, εξηγώντας, μάλιστα, ότι, όταν ένας πιστός βιώσει ένα θαύμα, δεν πρέπει να το ξεπληρώσει των Αγίων με κάποιο χρηματικό ποσό. Ερωτηθείσα δε, «πότε πρέπει να δίνουμε λεφτά στην Εκκλησία», απάντησε «ποτέ». Ανέφερε ότι η ίδια δεν βάζει ποτέ λεφτά σε δίσκο, ο οποίος, όπως είπε, πρέπει να καταργηθεί. Μάλιστα, τόνισε ότι απ’ εδώ και μπρος θα σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράζει το κερί της και να το παίρνει στην εκκλησία για να μην χρειάζεται να βάζει λεφτά στο παγκάρι.

Προέτρεψε δε, τους πιστούς να δίνουν χρήματα σε εκκλησίες μόνο όταν είναι απολύτως σίγουροι πού πάνε τα λεφτά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ