17 έφηβοι κακοποιούσαν σεξουαλικά 12χρονη για μήνες στην Αυστρία

Δύο από τους ύποπτους της υπόθεσης κακοποίησης του κοριτσιού ήταν κάτω των 14 ετών.

Article featured image
Article featured image

Νέα ανατριχιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού από κυρίως συνομηλίκους του έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας στην Αυστρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την αστυνομία, δεκαεφτά έφηβοι είναι ύποπτοι για την σεξουαλική κακοποίηση μιας 12χρονης κοπέλας «πολλές φορές την εβδομάδα για πολλούς μήνες». Τις φρικώδεις πράξεις οι έφηβοι κατέγραψαν σε βίντεο και φωτογραφίες.

Το περιστατικό συνέβη σε μια φτωχή γειτονιά νότια της αυστριακής πρωτεύουσας. Η σεξουαλική κακοποίηση σημειώθηκε «μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου του 2023, στις σκάλες, τις τουαλέτες, σε έναν χώρο στάθμευσης, σε ένα ξενοδοχείο ή στα σπίτια των αυτουργών» είπε ο Φλόριαν Φίντα, αξιωματικός της αυστριακής αστυνομίας στον τύπο.

Οι ύποπτοι της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης, οι περισσότεροι ανήλικοι, είναι συριακής, τουρκικής, ιταλικής, βουλγαρικής και σερβικής καταγωγής. Μάλιστα, δύο από τους κακοποιητές του κοριτσιού είναι κάτω των 14 ετών με αποτέλεσμα να μην είναι καν ποινικά υπεύθυνοι.



Οι περισσότεροι από τους ανήλικους που έχουν βρεθεί ύποπτοι ήταν ήδη γνωστοί στις αυστριακές αρχές για άλλα εγκλήματα, ενώ αυτή τη στιγμή είναι κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα και παραγωγή εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκου. Δεκατρείς από αυτούς οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον ανακριτή και εν μέρει δεν παραδέχονταν τα γεγονότα.

Οι κατηγορούμενοι και το θύμα, συναντήθηκαν μέσω ενός από τους φερόμενους ως δράστες, που είχε θωπεύσει το 12χρονο κορίτσι και στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τους υπόλοιπους κακοποιητές της.

Η αστυνομία, επίσης, εξετάζει και το σενάριο πως ένας από τους κατηγορουμένους είχε απειλήσει την επιζώσα ακόμα και για το ότι θα δημοσιεύσει φωτογραφίες αν εκείνη δεν πήγαινε μαζί του. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα λέει η αστυνομία εν τέλει δεν ανέβηκε κάποιο βίντεο στο διαδίκτυο.

Το κορίτσι λόγω του φόβου που ένιωθε δεν είχε μιλήσει σε κανένα για όσα βίωνε μέχρι που τελικά μίλησε στην μητέρα της, η οποία και απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη. Την υπόθεση αναμένεται τώρα να λάβει η Εισαγγελία.

Οι αρχές της Αυστρίας ως επόμενο βήμα θα ερευνήσουν περεταίρω αυτή την υπόθεση.



ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ