Άνδρας σκότωσε γυναίκα που μπήκε κατά λάθος στην αυλή του, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης

Φοβήθηκε ότι τον πολιορκούσαν εισβολείς.

Article featured image
Article featured image

Σε 25 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας Αμερικανός που πυροβόλησε και σκότωσε μια 20χρονη που μπήκε κατά λάθος στην αυλή του σπιτιού του.

Ο Kevin Monahan πυροβόλησε την Kaylin Gillis στο λαιμό τον περασμένο Απρίλιο, όταν εκείνη και οι φίλοι της οδηγούσαν στο δρόμο του στη Νέα Υόρκη, ενώ προσπαθούσαν να βρουν ένα πάρτι σε διαφορετική διεύθυνση.

Ο 66χρονος κρίθηκε ένοχος τον Ιανουάριο για φόνο δευτέρου βαθμού. Οι εισαγγελείς ζήτησαν την ποινή των 25 ετών - την μέγιστη δηλαδή ποινή που μπορούσε να πάρει ο κατηγορούμενος.

antras-dolofonise-ginaika_city (1).png



Χρειάστηκε λιγότερο από δύο ώρες τον Ιανουάριο για να κρίνει το δικαστήριο τον Monahan ένοχο για φόνο, αλλά και για απερίσκεπτο κίνδυνο και παραποίηση υλικών αποδεικτικών στοιχείων. Ο ίδιος ο Monahan αρνήθηκε να μιλήσει κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης της ποινής την Παρασκευή. Καθώς έφευγε, κάποιος από το κοινό που παρακολουθούσε τον φώναξε «δειλό», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AP.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι δεν είναι εντάξει να πυροβολείς ανθρώπους και να τους σκοτώνεις επειδή μπήκαν στην αυλή σου», είπε ο δικαστής Adam Michelini, ανέφερε το CBS News.



Η Gillis και οι φίλοι της αναζητούσαν μια άλλη διεύθυνση για το πάρτι όταν οδήγησαν στον μακρύ, καμπυλωτό δρόμο της εισόδου του σπιτιού του Monahan, το βράδυ του Σαββάτου στη μικρή πόλη Hebron.

Ο Monahan δήλωσε ότι πίστευε πώς αυτός και οι δικοί του ήταν «υπό πολιορκία» από εισβολείς και ακριβώς όταν η Gillis συνειδητοποίησε το λάθος της και έκαναν επαναστροφή, ο Monahan βγήκε από το σπίτι και πυροβόλησε δύο φορές από τη βεράντα του.

Ο δεύτερος πυροβολισμός σκότωσε την Gillis, καθώς καθόταν στη θέση του συνοδηγού ενός SUV που οδηγούσε ο φίλος της, ο οποίος αργότερα είπε στον Monahan ότι «δεν θα μπορέσει ποτέ να τον συγχωρήσει».

Ένας γείτονας του Monahan είπε ότι τα τελευταία χρόνια είχε γίνει πιο ταραγμένος από τους ανθρώπους που έκαναν λάθος στροφές στο δρόμο του. Οι φίλοι της Gillis κατέθεσαν στη δίκη ότι δεν παρατήρησαν την πινακίδα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας δίπλα στο δρόμο.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Monahan «ενήργησε από θυμό».

«Άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και σκόπευε να τους κάνει να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και δεν τον ένοιαζε αν θα τραυματιστούν ή αν θα σκοτωθούν», δήλωσε ο βοηθός εισαγγελέας Christian Morris τέλη Ιανουαρίου.

«Κάθε μέρα ξυπνάμε με τη σκληρή πραγματικότητα ότι δεν είναι πια εδώ. Δεν θα δούμε ποτέ το όμορφο πρόσωπό της, δεν θα ακούσουμε το γέλιο της», είπε ο κ. Gillis, πατέρας του θύματος, πριν από την καταδίκη του Monahan.

Ο θάνατος της Gillis τράβηξε την προσοχή της χώρας και συνέβη την ίδια στιγμή που ο Ralph Yarl, ένας μαύρος έφηβος, πήγε σε λάθος διεύθυνση και πυροβολήθηκε από έναν 84χρονο άνδρα στο Κάνσας Σίτι.



ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ