Από τους «μην παραχαράσσετε την ιστορία» στους «χαίρε, ω χαίρε, λευτεριά» ένα θαύμα δρόμος

Βίντεο από τις εποχές εκείνες που τίποτα δεν προμήνυε τις καταιγιστικές εξελίξεις που θα σκίαζαν με μαύρα σύννεφα τη Μονή Αββακούμ.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί μετά από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας να απομακρύνθηκαν από τα κοινά και από τις διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις που διοργάνωναν, με την τελευταία προσκυνηματική εκδρομή που είχαν στα σκαριά να ακυρώνεται ένεκα των εξελίξεων, ωστόσο, όχι πολύ καιρό πριν, οι αρχιμανδρίτες της Μονής Αββακούμ, υπήρξαν ιδιαίτερα ενεργοί και ευρηματικοί ως προς την προσέλκυση πιστών και προφανώς εσόδων για λογαριασμό της μονής.


Ήταν οι εποχές που οι δύο τους - ηγούμενος και μοναχός - ανέβαιναν σε ένα λεωφορείο μαζί με ομάδα πιστών για να μεταβούν είτε σε κάποια άλλη Μονή ή εκκλησία για προσκύνημα, είτε προς το αεροδρόμιο για κάποιο θρησκευτικό ταξίδι, από εκείνα που κατά καιρούς διοργάνωναν.

Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε σε προφίλ με την ονομασία «Εκκλησία online», απεικονίζεται ο ηγούμενος της Μονής να κρατά το μικρόφωνο και να τραγουδά ακαπέλα το «Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά» και δίπλα του, να τον ακούει με προσοχή ο μοναχός της Μονής.


Και αφού το είδαμε, αμέσως μας ήρθε στο μυαλό αυτό:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ