Οκτάχρονος στη Γαλλία κατηγορείται για απειλές θανάτου κατά της δασκάλας του

Πήγε στο σχολείο με μαχαίρια.

Article featured image
Article featured image



Οι Αρχές της Γαλλίας ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος 8χρονου μαθητή, που κατηγορείται πως απείλησε τη ζωή της δασκάλας του.

Όπως γράφουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο 8χρονος πήγε στο σχολείο του και οι υπόλοιποι μαθητές ενημέρωσαν τη δασκάλα για τις απειλές θανάτου που διατύπωσε. Στη σχολική του τσάντα σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, βρέθηκαν δύο μαχαίρια κρέατος.

Ο εισαγγελέας του εντ Ετιέν Νταβίντ Σαρμάτς. μιλώντας στο AFP έκανε λόγο για έρευνα που ξεκίνησε «θανατικές απειλές, κατοχή όπλων και εισαγωγή όπλων σε ένα σχολικό περιβάλλον». Σε επικοινωνία που είχε επίσης η διεύθυνση του δημοτικού σχολείου Saint-Charles στο Σεντ Ετιέν, δήλωσε πως «υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη και δεν θέλει να σχολιάσει».

Μιλώντας τόσο στους γονείς του όσο και στην αστυνομία ο 8χρονος μαθητής, αρνείται όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας πως δεν απείλησε κανέναν, σύμφωνα με τα όσα έχει κάνει γνωστά μέχρι στιγμής η εισαγγελία. «Η ηλικία του εμποδίζει κάθε δίωξη σε βάρος αυτού του παιδιού, για το οποίο ειδικοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι θα μας πουν τι αποκαλύπτουν τα γεγονότα αυτά για την προσωπικότητά του και τις ανάγκες του για εκπαιδευτική στήριξη», κατέληξε ο εισαγγελέας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ