Σάρωσε η Raye τα βραβεία στα Brit Awards καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ

Έσπασε ρεκόρ που προηγουμένως κρατούσαν οι Harry Syles, Adele και Blur.

Article featured image
Article featured image

Η Raye ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια των φετινών Brit Awards, των σημαντικότερων μουσικών βραβείων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία απονεμήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην O2 Arena του Λονδίνου.

Συνολικά κέρδισε έξι βραβεία από τις εφτά κατηγορίες τις οποίες διεκδικούσε, συμπεριλαμβανομένων του καλύτερου τραγουδιού, του καλύτερου καλλιτέχνη και του καλύτερου άλμπουμ, σημειώνοντας έτσι μία αξέχαστη βραδιά για τα Brits. Η 26χρονη τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια είχε ήδη γράψει ιστορία αποσπώντας επτά υποψηφιότητες, τις περισσότερες στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η Raye έγινε η καλλιτέχνης που έχει πάρει τα περισσότερα Brit Awards σε μία βραδιά, σπάζοντας το ρεκόρ των τεσσάρων βραβείων που κατείχαν από κοινού οι Harry Styles, Adele και Blur. Επίσης, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού που κέρδισε το βραβείο καλύτερου στιχουργού της χρονιάς.



Μαζεύοντας τα βραβεία της ξυπόλητη, είπε: «Η καλλιτέχνης που ήμουν πριν από τρία χρόνια δεν θα πίστευε ότι έχω τον έλεγχο - είμαι το αφεντικό του εαυτού μου».

Η τραγουδίστρια, φανερά έκπληκτη και συντετριμμένη από τις νίκες της, πήρε μαζί της τη γιαγιά της Agatha στη σκηνή την ώρα που μάζευε το έκτο της βραβείο, για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς.

«Απλώς δεν καταλαβαίνεται τι σημαίνει αυτό για μένα», είπε η τραγουδίστρια ανάμεσα σε λυγμούς. «Το μόνο που ήθελα να γίνω ήταν καλλιτέχνης και τώρα είμαι καλλιτέχνης με ένα άλμπουμ της χρονιάς. Ευχαριστώ πολύ, αυτό είναι υπερβολικά πολύ».



Η Raye μόλις πριν τρία χρόνια ξεκίνησε την ανεξάρτητη σόλο καριέρα της, μετά από χρόνια απόρριψης από τη δισκογραφική της εταιρεία. Έχει δουλέψει πιο πριν πίσω από την σκηνή με κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής, όπως η Rihanna και η Beyonce.

Όταν απελευθερώθηκε από το συμβόλαιό της και της επιτράπηκε να κρατήσει τα τραγούδια που είχε γράψει, η ίδια αποφάσισε να τα κυκλοφορήσει μόνη της. Κάπως έτσι, το τραγούδι της Escapism έγινε viral στο TikTok και στη συνέχεια εκτοξεύθηκε στην κορυφή. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.




Με πληροφορίες από Euronews και BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ