Τα παιδιά στη Γάζα πεινούν μέχρι θανάτου και ναι, έχουμε αποτύχει

Τα 16 έφτασαν τα νεκρά παιδιά από υποσιτισμό.

Article featured image
Article featured image

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών παιδιών από υποσιτισμό και αφυδάτωση στη Λωρίδα της Γάζας. Ιατρικές πηγές -που επικαλείται το Al Jazeera- επιβεβαίωσαν ότι ο αριθμός των Παλαιστίνιων παιδιών που πέθαναν ως αποτέλεσμα υποσιτισμού και ανεπαρκούς ιατρικής περίθαλψης αυξήθηκε σε 16, μετά τον θάνατο ενός ακόμη παιδιού στο νοσοκομείο Abu Youssef al-Najjar στη Ράφα.

gaza2.png



Την Κυριακή, το εκτός λειτουργίας Νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας ανέφερε ότι 15 παιδιά πέθαναν ως αποτέλεσμα υποσιτισμού και αφυδάτωσης και ότι υπήρχαν άλλα έξι παιδιά στην εντατική.

Τα περισσότερα νοσοκομεία της Γάζας είτε έχουν κλείσει είτε έχουν παραλύσει μετά από ισραηλινές επιθέσεις για περισσότερους από πέντε μήνες.



Ο κίνδυνος γενικευμένου λιμού στη Λωρίδα της Γάζας

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, την ώρα που η διεθνής κοινότητα ελπίζει στη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης πυρός, 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού στον παλαιστινιακό θύλακα, απειλούνται με λιμό.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έντονη στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου οι καταστροφές, οι μάχες και οι λεηλασίες κάνουν σχεδόν αδύνατη τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο λιμός «είναι σχεδόν αναπόφευκτος, αν δεν αλλάξει κάτι» προειδοποίησε ξανά την Παρασκευή ο Γενς Λάρκε εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters, Al Jazeera

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ