Χώρα ξεκίνησε να πουλάει ανακυκλώσιμες πάνες για ενήλικες και μωρά

Απαλλαγμένες από οσμές και βακτήρια, σύμφωνα με την εταιρεία που τις ανακυκλώνει.

Article featured image
Article featured image



Μια εταιρεία στην Ιαπωνία ξεκίνησε να πουλά τις πρώτες ανακυκλωμένες πάνες στον κόσμο, καθώς στη γερασμένη ιαπωνική κοινωνία σημειώνεται μετατόπιση της ζήτησης από τις παιδικές πάνες σε εκείνες για ηλικιωμένους.

Η Unicharm, με έδρα τη νοτιοδυτική περιοχή της Καγκοσίμα, έθεσε προς πώληση τις ανακυκλωμένες πάνες ενηλίκων και βρεφών αυτόν τον μήνα σε εμπορικά κέντρα στο Kyushu – ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα νησιά της Ιαπωνίας – σε συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi Shimbun.

Η συγκεκριμένη ανακύκλωση ονομάζεται «οριζόντια», επειδή οι ανακυκλωμένες πάνες παράγονται επίσης από πάνες οι οποίες ανακυκλώθηκαν. Η Unicharm είπε ότι χρησιμοποίησε τεχνολογία αποστείρωσης, λεύκανσης και απομάκρυνσης των οσμών που περιλαμβάνει όζον για να διασφαλίσει ότι οι ανακυκλωμένες πάνες είναι απαλλαγμένες από δυσάρεστες οσμές και βακτήρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi Shimbun, ο Τσουτόμου Κίντο, ανώτερος στέλεχος της Unicharm είπε: «Έχουμε λάβει έγκριση από ειδικούς σχετικά με την υγιεινή».

Οι ανακυκλωμένες πάνες χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία και εγκαταστάσεις νοσηλευτικής φροντίδας στην Καγκοσίμα από τότε που αναπτύχθηκαν το 2022.

«Οι πελάτες που έχουν χρησιμοποιήσει αυτά τα προϊόντα είπαν ότι ήταν άνετα και δεν αισθάνονταν διαφορετικά από τις κανονικές πάνες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ενώ η δημογραφική πραγματικότητα της Ιαπωνίας έχει προκαλέσει την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης για βρεφικές πάνες, οι πωλήσεις για πάνες που προορίζονται για ηλικιωμένους αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται.

Τον περασμένο μήνα η Oji Holdings, εταιρεία που κατασκευάζει προϊόντα από χαρτί, δήλωσε ότι θα σταματήσει να φτιάχνει παιδικές πάνες μέσα στο 2024, εν μέσω απότομης πτώσης της ζήτησης. Την ίδια ώρα, θα ενισχύσει την παραγωγή προϊόντων υγιεινής για ηλικιωμένους.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ