Πυρομανής δεσμοφύλακας από τη Λευκωσία έβαζε φωτιές σε οχήματα αγνώστων

Δρούσε πεζός στην περιοχή του Στροβόλου όπου διαμένει και ο ίδιος.

Article featured image
Article featured image



Τον τελευταίο καιρό οι δεσμοφύλακες των Κεντρικών Φυλακών απασχολούν συχνά το αστυνομικό ρεπορτάζ, κυρίως με υποθέσεις μεταφοράς ναρκωτικών εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος. Η νέα όμως υπόθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας μας εξέπληξε.

Ένας 47χρονος δεσμοφύλακας συνελήφθη ως ύποπτος για τον εμπρησμό οχημάτων στην περιοχή του Στροβόλου, αλλά και την απόπειρα εμπρησμού παιδικής χαράς στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστο Ανδρέου, ο 47χρονος φαίνεται να δρούσε τον τελευταίο χρόνο στο Στρόβολο, όπου διαμένει και ο ίδιος, ενώ οι Αρχές διερευνούν την πιθανή εμπλοκή του σε τουλάχιστον δεκαπέντε υποθέσεις εμπρησμών που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, δεν γνώριζαν προσωπικά τον 47χρονο, ενώ το μόνο που τους συνέδεε ήταν ότι διέμεναν στον Στρόβολο, όπως και ο δεσμοφύλακας.

Ο πυρομανής δεσμοφύλακας, κατά τον τελευταίο εμπρησμό του εντοπίστηκε από περίπολο να κινείται πεζός φορώντας γάντια και κρατώντας ένα νάιλον σακούλι, εντός του οποίου βρίσκονταν ένα μπουκάλι και αναπτήρας.

Ο 47χρονος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου και τέθηκε υπό κράτηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ