Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο μοιράστηκε το μυστικό της μακροζωίας του

Και δεν είναι αυτό που θα περιμέναμε.

Article featured image
Article featured image

Σε ηλικία 111 ετών και 224 ημερών, ο John Alfred Tinniswood, από την Αγγλία, κατέχει πλέον επίσημα τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή ανθρώπου στον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες έκανε την ανακοίνωση την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του πρώην κατόχου του τίτλου Χουάν Βισέντε Πέρες σε ηλικία 114 ετών, έναν μήνα πριν από τα 115α γενέθλιά του.


Το μυστικό της μακροζωίας


Ο Tinniswood, που δεν καπνίζει, πίνει σπάνια και τρώει fish & chips κάθε Παρασκευή, είπε ότι το μυστικό της μακροζωίας του είναι «απλώς η τύχη».

«Ή ζεις πολύ ή ζεις λίγο και δεν μπορείς να κάνεις πολλά για αυτό»
, είπε σε συνέντευξή του στο Γκίνες, όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος του.

tixiandras3-city.png



«Τρώω ό,τι μου δίνουν, όπως και όλοι οι άλλοι. Δεν ακολουθώ κάποια ειδική δίαιτα»
, πρόσθεσε. Μάλιστα, συμβουλεύει για μέτρο στη ζωή. «Αν πίνεις πολύ ή τρως πάρα πολύ ή περπατάς πολύ, αν κάνεις πάρα πολύ οτιδήποτε, θα υποφέρεις τελικά», επισημαίνει.

Παρά την προχωρημένη του ηλικία, ο John είναι ακόμα σε θέση να εκτελεί μόνος του τις περισσότερες καθημερινές εργασίες: σηκώνεται από το κρεβάτι χωρίς βοήθεια, ακούει ραδιόφωνο για να ενημερώνεται για τα νέα και εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα οικονομικά του.


Η ιστορία του γηραιότερου άνδρα


Έζησε και τους δύο παγκοσμίους πολέμους και είναι ο γηραιότερος επιζών άνδρας βετεράνος στον κόσμο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς εργάστηκε σε διοικητικό ρόλο για το Army Pay Corps. Εκτός από τους λογαριασμούς και τον έλεγχο, η δουλειά του περιελάμβανε υλικοτεχνικά καθήκοντα όπως ο εντοπισμός των εγκλωβισμένων στρατιωτών και η οργάνωση προμηθειών τροφίμων.

Όντας διά βίου οπαδός της Liverpool, γεννήθηκε μόλις 20 χρόνια μετά την ίδρυση του συλλόγου το 1892 και έχει ζήσει και τις οκτώ νίκες του Κυπέλλου Αγγλίας και τις 17 από τις 19 κατακτήσεις πρωταθλήματος.

tixiandras-city.png



Όταν ρωτήθηκε πώς έχει αλλάξει ο κόσμος γύρω του σε όλη του τη ζωή, ο Tinniswood είπε: «Ο κόσμος, με τον τρόπο του, αλλάζει πάντα. Είναι ένα είδος συνεχιζόμενης εμπειρίας… Γίνεται λίγο καλύτερος αλλά όχι και τόσο πολύ ακόμα. Πηγαίνει με τον σωστό τρόπο».

Γνώρισε τη σύζυγό του, Blodwen, σε έναν χορό στο Λίβερπουλ και το ζευγάρι απόλαυσε 44 χρόνια μαζί πριν εκείνη πεθάνει το 1986.

tixiandras2-city.png



Ο γηραιότερος άνδρας που έζησε ποτέ ήταν ο Jiroemon Kimura από την Ιαπωνία, ο οποίος έζησε μέχρι την ηλικία των 116 ετών 54 ημερών και πέθανε το 2013. Η γηραιότερη εν ζωή γυναίκα στον κόσμο και ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος είναι η Ισπανίδα Μαρία Μπράνιας Μορέρα, η οποία πρόσφατα γιόρτασε τα 117α γενέθλιά της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ