Στη Λεμεσό, ομάδες φίλων της περιοχής Αγίου Νικολάου, οργάνωσαν και δημιούργησαν κάτι υπέροχο

Με κάτι τέτοια νιώθουμε σίγουροι πως δεν έχει χαθεί το φως και η ελπίδα.

Article featured image
Article featured image

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι καθολική και αδιαπραγμάτευτη. Και τίποτα και κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αφαίρεσή της, ειδικά όταν τα θύματα είναι κυρίως άοπλοι και εξαθλιωμένοι άνθρωποι, μεταξύ αυτών και παιδιά.

Από τον περασμένο Οκτώβριο στη γειτονιά μας μαίνεται ένας πόλεμος επικράτησης, εξουσίας και επιβολής, με την Λωρίδα της Γάζας και να βάλλεται από το Ισραήλ αδιακρίτως και αδιάκοπα, με στόχο -όπως υποστηρίζουν- τον αφανισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Μόνο που σε αυτή την τάχα προσπάθεια από το Ισραήλ αφανισμού των τρομοκρατών της Γάζας, έχουν δολοφονηθεί δεκάδες παιδιά, γυναίκες και άντρες και όλοι οι υπόλοιποι που παραμένουν ζωντανοί, βιώνουν την εξαθλίωση, την πείνα και τον απόλυτο εξευτελισμό, έως ότου καταλήξουν κι αυτοί σε σορούς πτωμάτων.

Και κάπου ανάμεσα στις δεκάδες δημόσιες συζητήσεις για το ποιος φταίει και το ποιος έχει δίκαιο, ομάδες νεαρών από τη Λεμεσό, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή του Αγίου Νικολάου, συμμετείχαν στο δεύτερο ετήσιο τουρνουά 5Χ5 φίλων του Αγίου Νικολάου, με στόχο να συλλέξουν χρήματα για τα θύματα της Παλαιστίνης.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου, στις 15:00 με σύνθημα: ''Με την Παλαιστίνη για όλους τους λόγους του κόσμου", χρωματισμένο με τα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης, σημειώνοντας μάλιστα πως όλα τα έσοδα θα δίνονταν για τη Λωρίδα της Γάζας.

Μάλιστα, στο video που ετοίμασαν και ανέβασαν στα social media το αυτόνομο γκρουπ Faithful Localist, έντυσαν τις εικόνες με ένα τραγούδι που δημιούργησαν οι ίδιοι για τα δεινά που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι εδώ και πόσους μήνες.

Για όσους από εμάς ενίοτε χάνουμε την ελπίδα, κάτι τέτοιες κινήσεις και ειδικά από νέους ανθρώπους, φέρνουν ξανά το φως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ