Ένας περίπατος στους αρωματικούς κήπους του Αγρού

Πάμε (και φέτος) Αγρό!

Article featured image
Article featured image

kap-lorida.jpg



Οι λάτρεις των τριαντάφυλλων θα απολαύσουν και φέτος την ετήσια Γιορτή του Τριαντάφυλλου στον Αγρό.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί για δύο σαββατοκύριακα, στις 11-12 Μαΐου και στις 18-19 Μαΐου και όπως κάθε χρόνο θα περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, εκθέσεις και επιδείξεις με αντικείμενο την ομορφιά της φύσης και τις τοπικές παραδόσεις. Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται η παρακολούθηση της διαδικασίας παρασκευής ροδοστάγματος όπως επίσης καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τραγούδι και χορό.

348677141_924252305476801_218314151999948695_n.jpg



Άνθη της Κοινής Αγροτικής Πολιτική: Ο Περίπατος των Τριανταφύλλων του Αγρού


Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο (11 και 18 Μαΐου) μια ξεχωριστή ξενάγηση μέσα στους αρωματικούς κήπους των τριαντάφυλλων του Αγρού με τίτλο: «Άνθη της Αγροτικής Πολιτικής: Ο Περίπατος των Τριαντάφυλλων του Άγρου». Αυτός ο μοναδικός περίπατος έχει σχεδιαστεί για να τιμήσει την εκπληκτική συγκομιδή τριαντάφυλλων ενώ ταυτόχρονα παρέχει γνώσεις για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και την επίδρασή της στις τοπικές αγροτικές κοινότητες.

Εκεί οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις βιώσιμες πρακτικές του τριαντάφυλλου και τον κεντρικό ρόλο της ΚΑΠ στην υποστήριξη των τοπικών παραγωγών και της βιοποικιλότητας. Επίσης, η εμπειρία αυτή περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα εργοστάσια τριαντάφυλλου όπως και συζήτηση με τοπικούς παραγωγούς, ώστε οι επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για τη διαδικασία απόσταξης και παραγωγής προϊόντων από τριαντάφυλλα, καθώς και δείγματα απολαυστικών τοπικών εδεσμάτων με βάση το τριαντάφυλλο.

Αν είστε λάτρης των λουλουδιών, υποστηρικτής της βιώσιμης γεωργίας ή απλώς αναζητάτε να περάσετε μια όμορφη μέρα μέσα στη φύση, ο Περίπατος των Τριαντάφυλλων υπόσχεται μια ενημερωτική εμπειρία για όλους.

Ο περίπατος οργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠ».

Θα διεξάγεται ένας περίπατος κάθε Σάββατο 11 και 18 Μαΐου από τις 18:00 - 19:00 μ.μ.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του φεστιβάλ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ