Ερευνητές του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι εξωγήινοι έφτασαν στη Γη και ζουν μεταμφιεσμένοι ανάμεσά μας

Όχι, εντάξει, τώρα εξηγούνται πάρα πολλά.

Article featured image
Article featured image

Με όσα βιώνει τα τελευταία χρόνια η ανθρωπότητα και αφού εμείς ως είδος μοιάζουμε να έχουμε αποτύχει σε πολλά, η έλευση των εξωγήινων θα μπορούσε να ήταν μια κάποια λύσις – αφού απέτυχαν και οι βάρβαροι (να είναι μια κάποια λύσις).

Δεν θα κάνουμε ανάλυση του ποιήματος του Καβάφη (βλ. «Περιμένοντας τους βαρβάρους) που μάς έδωσε την έμπνευση για τη μικρή εισαγωγή οπότε προχωράμε εν τάχει στο θέμα μας. Μια νέα μελέτη, λοιπόν, από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ –του Χάρβαρντ, επαναλαμβάνουμε– υποστηρίζει ότι εξωγήινοι μπορεί να ζουν ανάμεσά μας, ενδεχομένως μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη αυτή υποστηρίζουν ότι οι εξωγήινοι, τους οποίους ονομάζουν «κρυπτο-εξωγήινους», έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στον ανθρώπινο πληθυσμό χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Η μελέτη επικεντρώνεται στην αναζήτηση και την ανάλυση ενδείξεων που υποστηρίζουν την ύπαρξη αυτών των κρυπτο-εξωγήινων.



Οι ερευνητές εξετάζουν διάφορες θεωρίες και υποθέσεις, βασισμένες σε δεδομένα και παρατηρήσεις που υποδηλώνουν την παρουσία εξωγήινων στη Γη. Ένα από τα βασικά σημεία της μελέτης είναι ότι οι εξωγήινοι έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα ώστε να μη διαφέρουν εμφανώς από τους ανθρώπους, γεγονός που τους επιτρέπει να ζουν ανάμεσά μας χωρίς να προκαλούν υποψίες.

H έρευνα, που τιτλοφορείται ως «The cryptoterrestrial hypothesis: A case for scientific openness to a hidden earthly explanation for Unidentified Anomalous Phenomena», διεξήχθη από το πρόγραμμα Human Flourishing του Πανεπιστημίου, και εξετάζει επιπλέον την πιθανότητα οι εξωγήινοι να κατοικούν υπόγεια ή ακόμα και σε μια κρυφή βάση στη Σελήνη. Επιπλέον, η έρευνα υποστηρίζει ότι τα UFO ή τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα μπορεί να είναι διαστημόπλοια που επισκέπτονται τους εξωγήινους ομολόγους τους στη Γη!

Βέβαια, αρκετοί ειδικοί στον τομέα της αστροφυσικής και της εξωβιολογίας αμφισβητούν τη θεωρία αυτή, τονίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα και τεκμηρίωση. Ενώ λοιπόν, η θεωρία παραμένει αμφιλεγόμενη, οι ερευνητές συνεχίζουν να συλλέγουν και να αναλύουν δεδομένα, ελπίζοντας να προσφέρουν πιο πειστικά στοιχεία στο μέλλον.


Πάντως, παρόμοια θεωρία έχει και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Γκάρι Νόλαν, ένας από τους πιο διακεκριμένους σε θέματα UFO, ο οποίος, μιλώντας πρόσφατα στο συνέδριο Salt iConnections, υποστήριξε μετά περισσής βεβαιότητας την ύπαρξη εξωγήινων. Ο συντονιστής του συνεδρίου Άλεξ Κλόκους, ρώτησε τον Γκάρι Νόλαν αν πιστεύει ότι UFO έχουν επισκεφθεί τη Γη, με τον ίδιο να απαντά: «Νομίζω ότι μπορείτε να πάτε ένα βήμα παραπέρα, δεν έχουν απλώς επισκεφθεί τον πλανήτη μας, το έκαναν για πολύ καιρό και είναι ακόμα εδώ…».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ