Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που (πεινασμένη) φάλαινα πέφτει πάνω σε βάρκα ρίχνοντας τους ψαράδες στη θάλασσα

Πού αποδίδουν το συμβάν οι ειδικοί.

Article featured image
Article featured image

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που καταγράφει την ωμή δύναμη της φύσης κυκλοφορεί εδώ και μερικές ώρες στο διαδίκτυο.

Μέσα στη θάλασσα του Νιου Χάμσαϊρ στις ΗΠΑ κι ενώ υπήρχαν συγκεντρωμένες βάρκες ψαράδων, μια τεράστια φάλαινα βγήκε από το νερό, χτύπησε ένα σκάφος και το αναποδογύρισε πετώντας τους δύο ψαράδες που επέβαιναν σε αυτό μέσα στη θάλασσα. Μετά το ισχυρό χτύπημα από τη φάλαινα η βάρκα βούλιαξε, ενώ λίγο αργότερα οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν από άλλους ψαράδες χωρίς να έχουν τραυματιστεί.

Το περιστατικό καταγράφηκε από άλλον ψαρά, ενώ οι δύο άνδρες σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι πιάστηκαν εξαπίνης και δεν είχαν προσέξει το τεράστιο θηλαστικό.

Το βίντεο προκάλεσε πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αρκετούς χρήστες να κάνουν λόγο για «οργή της φάλαινας», για «τρόμο» και άλλα τέτοια σχετικά, ωστόσο ειδικοί αποδίδουν το συμβάν σε κακή συγκυρία, εξηγώντας ότι πιθανότατα το τεράστιο θηλαστικό έτυχε να τρώει εκείνη τη στιγμή και ανέβηκε στον αφρό για να τραφεί, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι φάλαινες.

«Αυτό που βλέπω εγώ είναι μια φάλαινα να τρέφεται», δηλώνει ο Άντριου Τρίτες διευθυντής θαλάσσιων ερευνών στο πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια. Ο Τρίτες επισημαίνει στο Business Insider ότι οι φάλαινες βγαίνουν στην επιφάνεια του νερού με το στόμα ανοιχτό για να αρπάξουν ψάρια που βρίσκονται μπροστά τους και το κλείνουν είτε λίγο πριν βγουν από το νερό ή αμέσως μετά. «Άρα δεν υπάρχει καμία επίθεση, απλά ένα ατύχημα για τη φάλαινα και για τους ψαράδες», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ