Τι θα μπορούσε να περιέχει η 20κιλη βαλίτσα που πήραν στο Συνοδικό Νεκτάριος, Πορφύριος και Αββακούμ;

Από θαυματουργές εικόνες μέχρι και γλυκά από το πάλαι ποτέ κραταιό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής που διατηρούσαν, όλα τα καλά χωράνε!

Article featured image
Article featured image


Στην Αρχιεπισκοπή έφτασαν το πρωί της Παρασκευής οι εν αργία Αρχιμανδρίτες της Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκτάριος και Πορφύριος, καθώς και ο μοναχός Αββακούμ, ώστε να παρουσιαστούν ενώπιον του Εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου, με (σχεδόν όλα) τα βλέμματα της κοινής γνώμης και των δημοσιογράφων να είναι στραμμένα πάνω τους!

Παραμένοντας πιστοί (pun intended) στις αρχές τους, οι τρεις εν αργία Μοναχοί φρόντισαν να κάνουν εντυπωσιακή είσοδο, κουβαλώντας μαζί τους μία 20κιλη βαλίτσα. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το ΚΥΠΕ, φαίνονται οι μοναχοί να φθάνουν με μια 20κιλη βαλίτσα ανά χείρας, η οποία μάλιστα χρειάστηκε και δυο άτομα για να την κουβαλήσουν.

valitsa2.jpg


valitsa3.jpg



Χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε τι κρύβει εντός της η εν λόγω (ογκώδης) χειραποσκευή, εικάζουμε πως οι τρεις υπό εξέταση εν αργία Μοναχοί είχαν μέσα στη βαλίτσα διάφορα έγγραφα και άλλα στοιχεία στα οποία θα στηρίξουν την απολογία τους. Ωστόσο, αυτή η εκδοχή εκτός από αναμενόμενη είναι και ιδιαίτερα βαρετή, οπότε αποφασίσουμε να τραβήξουμε λίγο το θέμα από τα μαλλιά και με αρκετή δόση χιούμορ, να δώσουμε μερικές εναλλακτικές προτάσεις για το τι θα μπορούσε να κρύβει η μυστηριώδης αυτή βαλίτσα. Εναλλακτικά καταγράψαμε αυτά που θα σκέφτονταν κάποιοι πιο πονηρεμένοι από εμάς:

- Θαυματουργές εικόνες για να βοηθήσουν στη θετική έκβαση της πολύκροτης υπόθεσης.

- Μύρο ή αγίασμα για να διώξουν το κακό μάτι ή την αρνητική ενέργεια.

- Γλυκίσματα ή άλλα εδέσματα, τα οποία συνήθιζαν να παρασκευάζουν στο φημισμένο ζαχαροπλαστείο της Μονής, σε περίπτωση υπογλυκαιμίας ή για να κεράσουν τα μέλη της επιτροπής ώστε να τους γλυκάνουν.

- Μία «αλλαξιά» ράσα σε περίπτωση που η δίκη κρατούσε για ώρες. [Σημειώνεται πάντως πως εν τέλει αναβλήθηκε η υπόθεση στο Συνοδικό Δικαστήριο, προκειμένου ο νέος δικηγόρος των εν αργία μοναχών, Γιώργος Στυλιανού, να ενημερωθεί για τον φάκελο της υπόθεσης της Ιεράς Μονής Αββακούμ].

- Κομμάτι από το Τίμιο Ξύλο: Είναι must σε κάθε περίπτωση και υπάρχει σε άφθονες ποσότητες, αν υπολογίσουμε πόσοι κατέχουν κομμάτι από αυτό το ξύλο.

- Κουτί Εισφορών για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν τον οβολό τους για την ανέγερση του νέου ναού που θα τους φιλοξενήσει ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης.


Επαναλαμβάνεται ότι όλα τα πιο πάνω αποτελούν προϊόν φαντασίας και χιούμορ και φυσικά δεν έχουν σκοπό να μειώσουν τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ