Η καμήλα μεταφέρθηκε στο Καράτσι, σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων από το Σανγκάρ, και πλέον ζει μόνιμα στο καταφύγιο «Μπέντζι», το οποίο φροντίζει ζώα που έχουν κακοποιηθεί
«Όταν έφτασε ήταν τρομοκρατημένη. Κραύγαζε σπαρακτικά. Φοβόταν τους ανθρώπους», θυμάται η Σίμα Χαν. «Δεν μπορώ να σας περιγράψω σε τι κατάσταση βρισκόταν», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αποδείχτηκε πραγματική πρόκληση για το προσωπικό να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Καθώς επί πέντε μήνες δεν μπορούσαν να την πλησιάσουν, αποφάσισαν να της δώσουν για συντροφιά την Κάλι, μια άλλη νεαρή καμήλα. Η παρουσία της φαίνεται ότι λειτούργησε και η Κάμι, για πρώτη φορά, προσπάθησε τότε να σταθεί στα τρία πόδια της.
Όταν η πληγή της τελικά έκλεισε και βλέποντας τις προσπάθειές της να σταθεί όρθια, η διεύθυνση του καταφυγίου αποφάσισε να παραγγείλει ένα προσθετικό μέλος σε μια αμερικανική εταιρεία. Σε αυτήν τη χώρα της νότιας Ασίας με την παραπαίουσα οικονομία, που συχνά καταγγέλλεται για την κακομεταχείριση των ζώων «ήταν η πρώτη φορά που ένα ζώο τόσο μεγάλου μεγέθους λαμβάνει προσθετικό πόδι» είπε ο κτηνίατρος Μπαμπάρ Χουσέιν.
«Δεν την αναγκάσαμε να περπατήσει. Αφού τοποθετήσαμε το προσθετικό, περιμέναμε 15-20 λεπτά. Η καμήλα σηκώθηκε τελικά μόνη της και άρχισε να περπατά», αφηγήθηκε.
Ο κτηνίατρος σημείωσε ότι θα χρειαστούν 15-20 ημέρες μέχρι η Κάμι να προσαρμοστεί πλήρως στο νέο, κυανέρυθρο πόδι της.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ