Ασθενής με σύνδρομο Crohn τρέχει στον ημιμαραθώνιο της Λεμεσού και μάς ζητά να τον βοηθήσουμε

«Όταν θέλουμε κάτι πραγματικά, τότε μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα», με αυτά τα λόγια ο Χρύσανθος Κανάρης, ασθενής με σύνδρομο Crohn, προσπαθεί να δώσει κουράγιο και δύναμη σε όσους συνανθρώπους μας παλεύουν καθημερινά με τέτοιου είδους ασθένειες.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Χρύσανθος, πλέον έχει αφαιρέσει το παχύ του έντερο, το οποίο έχει αντικαταστήσει με τον ειδικό σάκο, και ζει σήμερα μια διαφορετική ζωή που ναι μεν είναι δύσκολη όπως λέει, αλλά ζει.

Ο ίδιος ετοίμασε μια διαδικτυακή φιλανθρωπική καμπάνια ενημέρωσης, μέσα από την οποία διηγείται την ιστορία του και καλεί όλους εμάς να τον βοηθήσουμε στην προσπάθεια που κάνει για να μαζέψει χρήματα και να βοηθήσει την έρευνα για την κολίτιδα και την ασθένεια Crohn.

Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 1,107 ευρώ από εισφορές.

   

«Πριν από περίπου 1 χρόνο, 10 χρόνια αφότου πάλευα με την ασθένεια Crohn, βρέθηκα σ’ ένα σταυροδρόμι όπου έπρεπε να πάρω κάποιες σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μου. Είχα μόνο δύο επιλογές.

1.Να συμβιβαστώ πώς μια ζωή θα συμβιώνω με αυτή την ασθένεια και να δεχτώ τις αρνητικές της επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής μου.

2. Να υποβληθώ σε μια χειρουργική επέμβαση, κάτι το οποίο ακούγεται απλούστερο και πιο εύκολο, μόνο που στα δική μου περίπτωση φάνταζε το ίδιο, ίσως και πιο ψυχοφθόρο.

Η απόφαση μου τελικά με οδήγησε την 1η Μαρτίου 2016, σε μια εγχείρηση διάρκειας 7 ωρών, στην οποία μου αφαιρέθηκε ολόκληρο το παχύ μου έντερο, και αντικαταστάθηκε με ένα ειδικό σάκο.

Από τότε έπρεπε να υιοθετήσω ένα καινούργιο τρόπο ζωής, και παρόλο που σήμερα είναι ανώδυνος σωματικά, συναισθηματικά εμπεριέχει αρκετές «κοινωνικές» προκλήσεις.

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά;

Επειδή, ένα χρόνο μετά την περιπέτεια μου, θα τρέξω στον ημιμαραθώνιο της Λεμεσού στις 18 Μαρτίου, για να ενημερώσω τον κόσμο και να μαζέψω εισφορές για να βοηθήσω στην έρευνα που γίνεται σχετικά με την κολίτιδα και το σύνδρομο Κρόουν.

Παράλληλα ελπίζω να ενθαρρύνω και να εμπνεύσω τους ανθρώπους που πρέπει να ζουν με αυτή τον σάκο μέσα τους, αποδεικνύοντας τους πώς αν το πιστεύεις πραγματικά μπορείς να πετύχεις ότι θέλεις.

Υπάρχουν πολλοί υπέροχοι άνθρωποι εκεί έξω, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίζουν καθημερινά με τέτοιου είδους ασθένειες, και είναι σημαντικό να τους βοηθήσουμε μαζεύοντας χρήματα για την έρευνα και το ίδρυμα.  

Σας ζητώ λοιπόν να συνεισφέρετε όλοι σε αυτήν την προσπάθεια, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε τη διαφορά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ