Το φεστιβάλ Afro Banana έρχεται στο πιο ονειρικό δάσος του νησιού

Σχεδιασμένο ειδικά για να καταστήσει το φετινό Ιούλιο ως τον πιο αξέχαστο μήνα της χρονιάς, ένα από τα πιο συζητημένα φεστιβάλ της Κύπρου επιστρέφει ακόμη μια φορά σε μια γιορτή για οτιδήποτε το δημιουργικό, όπως και πέρυσι στη δασική έκταση του Κόρνου.

 


Article featured image
Article featured image

Όταν μια ισχυρή δόση από μουσική, ικανή να σε ξεσηκώσει, ένα πασπάλισμα από τέχνη, ικανή να σε ιντριγκάρει και αρκετή ποσότητα από αισθητική, ικανή να σε μεταφέρει κυριολεκτικά σε έναν άλλο κόσμο φαίνεται να παίρνουν το δρόμο τους για να συναντηθούνε στo πιο ονειρικό δάσος, όλα συνδυασμένα με μια πινελιά μαγείας και σουρεαλισμού, τότε αυτό δε μπορεί παρά να σημαίνει ότι ήρθε η εποχή για το Afro Banana Republic Festival.

Για έβδομη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ «The Afro Banana Republic», επιστρέφει πιο μεγάλο από ποτέ.

Θα λάβει χώρα το Παρασκευοσαββατοκύριακο 7, 8 και 9 Ιουλίου στον Κόρνο.

Θα φιλοξενήσει διεθνώς βραβευμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι ετοιμάζονται να καταφτάσουν στο νησί για να εμφανιστούν μαζί με μερικούς από τους καλύτερους ντόπιους μουσικούς, σε ένα γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει την πιο εντυπωσιακή, συναρπαστική και ευχάριστα παράδοξη φεστιβαλική εμπειρία που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Κύπρο.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν να αρχίσουν να ανυπομονούν για τέσσερις διαφορετικές σκηνές, οι οποίες θα φιλοξενήσουν πάνω από 40 μουσικούς, περιλαμβανομένων 15 μουσικών σχημάτων, που αναμένεται να καθηλώσουν το κοινό με ένα εκρηκτικό ηχητικό καλειδοσκόπιο, που αψηφά τους περιορισμούς που θέτουν τα μουσικά είδη, εμπνέοντας τους επισκέπτες σε μία μοναδική γιορτή που θα τους συνεπάρει και θα τους συναρπάσει, με τα παραπάνω να συμπληρώνονται από καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, απρόσμενες καλλιτεχνικές παραστάσεις και πολλά άλλα. 

Έχοντας κερδίσει για δεύτερη φορά την τιμητική διάκριση EFFE, που το συγκαταλέγει στα πιο εκλεκτά φεστιβάλ της Ευρώπης για τη χρονιά 2017-18.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την ΜΚΟ «ABR - Alternative Brains Rule».

Ζωντανά δρώμενα θα λαμβάνουν χώρα κατά τις τρεις μέρες και τρεις νύχτες που θα διαρκέσει το φεστιβάλ, με  τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να «επιβιβαστούν» σε μία μουσική εμπειρία που θα τους ταξιδέψει στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη διασχίζοντας πλήθος διαφορετικών ηχοτοπίων, με κάθε μέρα να αποτελεί ένα διαφορετικό σταθμό. 

Με το φετινό πρόγραμμα να σφύζει από κορυφαία ονόματα, σίγουρα ξεχωρίζει το ξακουστό σχήμα Jungle By Night με βάση το Άμστερνταμ, οι οποίοι περνάνε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς πάνω στις σκηνές των πιο ξακουστών φεστιβάλ ανά τον κόσμο και ετοιμάζονται να κερδίσουν το μουσικόφιλο κοινό της Κύπρου με τον ήχο τους που χαρακτηρίζεται από στοιχεία afrobeat, ethiobreaks, psych και «πικάντικη» cumbia. 

O πολυβραβευμένος Βρετανός Soweto Kinch, σκοπεύει με τη σειρά του να προσφέρει στους επισκέπτες του φεστιβάλ μια αξέχαστη εμπειρία. Με μεγάλη ανυπομονησία αναμένεται και η εκρηκτική εμφάνιση των Canalón de Timbiquí, προσφέροντας ένα μοναδικό ταξίδι στις ονειρικές ακτές τις Κολομβίας. 

Ο διεθνούς φήμης Anchorsong, ετοιμάζεται επίσης να προσγειωθεί στην Κύπρο με στόχο να προκαλέσει φρενίτιδα στο μουσικόφιλο κοινό, προσφέροντας ένα ζωντανό σετ ηλεκτρονικής μουσικής με μοναδικά εργαλεία ένα sampler και ένα keyboard! Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον Ολλανδό Tom Trago, τον Kutmah από το Hνωμένο Βασίλειο και πολλούς ακόμη DJs παγκόσμιας εμβέλειας που θέτουν τον πήχη της διασκέδασης σε δυσθεώρητα ύψη.

Παράλληλα μερικοί από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς του τόπου θα τιμήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους το φεστιβάλ, όπως οι Mighty Sugarcane, ένα νεοσχηματισμένο τρίο, που ετοιμάζονται για να ηλεκτρίσουν το κοινό με ένα αγνό μίγμα από αυθεντική jazz funk, neo soul και ηλεκτρονική hip hop.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Mr Fox θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ, ενώ στις τάξεις του σχήματος Alkis Agathokleous Quintet συγκαταλέγονται μουσικοί που προέρχονται από την αφρόκρεμα της jazz μουσικής σκηνής της χώρας. 

Πολύ περισσότερο από απλώς ακόμη ένα μουσικό φεστιβάλ, για ακόμη μια φορά έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο να δημιουργηθεί μια καθηλωτική, συλλογική εμπειρία, με σήμα κατατεθέν του φεστιβάλ να αποτελεί η αίσθηση του συμμετοχικού χαρακτήρα καθώς και η καλλιτεχνική φύση, ένας αριθμός από προγραμματισμένα δρώμενα θα ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να διασκεδάσουν με ολοκληρωτικά νέες διαδραστικές εμπειρίες και δραστηριότητες.

Το ολοκαίνουριο ABR Square στο επίκεντρο της φετινής χωροθέτησης του φεστιβάλ, έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποτελεί τον κεντρικό κόμβο για όλες τις δραστηριότητες, εκεί όπου μπορεί κανείς να μάθει τι «παίζει» κάθε στιγμή στο φεστιβάλ. Με μεγάλο αριθμό από πάγκους που θα στηθούν από επιλεγμένους παροχείς φαγητού, που θα συνδυάζεται άψογα με ονειρικά cocktails τα οποία θα ετοιμάζουν επαγγελματίες mixologists, όλα ειδικά δημιουργημένα για την περίσταση του φεστιβάλ, καθώς και γκουρμέ ποικιλίες καφέ ικανές να σας ξεσηκώσουν, οι επισκέπτες θα μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τους αντισυμβατικούς ήχους του ABR Radio, DJ sets και πολλές ακόμη εκπλήξεις.  

Δύο εντυπωσιακοί γεωδαιτικοί θόλοι, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, αναμένεται να τραβήξουν φέτος τα βλέμματα, εκ τον οποίων στον ένα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν το κινητό τους χρησιμοποιώντας γεννήτριες, τροφοδοτούμενες από στατικά ποδήλατα. Ταυτόχρονα ειδικά ηχεία Bluetooth θα δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να μοιραστούν τη μουσική τους αλλά και να δημιουργήσουν το δικό τους mixtape. Ενώ ο άλλος θα λειτουργεί ως χώρος ειδικός για παιδιά.

Διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα θα ενθαρρύνουν την ενεργή συμμετοχή των επισκεπτών, με τους μικρούς επισκέπτες να έχουν φέτος την τιμητική τους, με εργαστήρια καινοτομίας ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά, που θα συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση.

Και για όσους ενήλικες σκοπεύουν να χαλαρώσουν και νιώσουν μια σωματική ανάταση, θα προσφέρονται δραστηριότητες ευεξίας, όπως Yoga και Tai Chi.

Και φυσικά για όσους επισκέπτες που θα θελήσουν να βιώσουν τη φεστιβαλική εμπειρία στο έπακρο,  ξεφεύγοντας ολοκληρωτικά από την καθημερινότητα, το φεστιβάλ προσφέρει τη δυνατότητα camping είτε με αντίσκηνο, είτε με τροχόσπιτο κάτω από τη σκιά των πεύκων.  

 



ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία του φεστιβάλ: Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουλίου 2017. Δασική έκταση Κόρνου, Επαρχία Λάρνακας.

Οι πύλες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 2 μμ, στις 7 Ιουλίου και κλείνουν στις 11 μμ, στις 9 Ιουλίου.

Εισιτήρια

Προπώληση: Μονοήμερο €20/ Τριήμερο €35.

Στην Είσοδο: Μονοήμερο €25/ Τριήμερο €45. Κατασκηνωτικός χώρος – Ανα τέντα: €2.

Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Περιορισμένη προπώληση εισιτηρίων στο www.afrobanana.com και σε επιλεγμένα σημεία μέχρι εξαντλήσεως ή μέχρι τις 5 Ιουλίου. 

Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια μετά το τέλος της προπώλησης, τότε θα είστε σε θέση να τα αγοράσετε στην είσοδο του Φεστιβάλ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ