Πέθανε ο 19χρονος που μάζεψε 3 εκ για τον καρκίνο

Article featured image
Article featured image

Πέθανε σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο καρκινοπαθής Στίβεν Σάτον από την Αγγλία ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει  περίπου 3 εκατομμύρια λίρες δημοσιοποιώντας την ιστορία του, προκειμένου να διατεθούν στον αγώνα κατά του καρκίνου. 

Ο 19χρονος προσεβλήθη από καρκίνο του εντέρου πριν από τέσσερα χρόνια. Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να χειρουργηθεί πλέον και τον προέτρεψαν να φτιάξει μια λίστα με τις επιθυμίες του.

Μία από αυτές τις επιθυμίες ήταν να συγκεντρώσει 1 εκ. λίρες για το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Εφηβικού Καρκίνου, για το οποίο τελικά το ποσό που συγκέντρωσε ήταν τριπλάσιο. Μάλιστα ανέβασε κι ένα βίντεο στο YouTube με τίτλο «Όταν η ζωή σου δίνει καρκίνο», περιγράφοντας την περιπέτεια του.

Η οικογένεια του Στίβεν έγραψε στο Facebook μετά το θάνατό του: «Η καρδιά μου είναι γεμάτη περηφάνια, αλλά ο πόνος μου είναι μεγάλος για το θαρραλέο, ανιδιοτελή γιο μου, που απεβίωσε ειρηνικά στον ύπνο του τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το πρωί, Τετάρτη 14 Μαϊου. Η συνεχιζόμενη υποστήριξη και η αμέριστη αγάπη για τον Στίβεν θα βοηθήσει τα μέγιστα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όπως βοήθησε και τον ίδιο σε όλο αυτό το ταξίδι του. Όλοι γνωρίζουμε ότι δε θα ξεχαστεί ποτέ, το πνεύμα του θα συνεχίσει να ζει, μέσα από όλα αυτά που πέτυχε και μοιράστηκε με τόσο κόσμο».  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ