Τα ελληνικά του Μανουέλ Μακρόν στην Αθήνα που έγιναν viral

Στην Ελλάδα ταξίδεψε χθες (7/9) ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από 39 επικεφαλής γαλλικών επιχειρήσεων, τους υπουργούς οικονομικών και ευρωπαϊκών υποθέσεων και τη σύζυγό του Μπριζίτ, στην πρώτη του επίσημη ως αρχηγός κράτους.

 


Article featured image
Article featured image

Το πρόγραμμά του ξεκίνησε, με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και έπειτα με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ομιλία του στην Πνύκα, ο Μακρόν επέλεξε να ξεκινήσει μιλώντας ελληνικά και να κλείσει την ομιλία του με στίχους από ποίημα του Γιώργου Σεφέρη.  

Ο Γάλλος πρόεδρος με φόντο την Ακρόπολη δήλωσε από το βήμα: «Σε αυτό το μέρος οι Αθηναίοι επινόησαν την Δημοκρατία. Το γεγονός ότι παίρνω τον λόγο εδώ στο ίδιο μέρος ενώπιον σας, το ξέρω, είναι ένα πολύ μεγάλο προνόμιο,. Γι’ αυτό ευχαριστώ θερμά την κυβέρνηση και τις Αρχές αλλά ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που με κάλεσε να μιλήσω από εδώ».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μακρόν απευθύνθηκε στο ακροατήριο με στίχους του Έλληνα ποιητή Γιώργου Σεφέρη, γεμάτο συμβολισμούς. «Και ας ακούσουμε αυτό που έλεγε ο Γιώργος Σεφέρης: ‘Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οχτώ γωνιές των ανέμων γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου’».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ