O Σταύρος Ξαρχάκος έρχεται στην Κύπρο με κάτι αλλιώτικο

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, ο Σταύρος Ξαρχάκος, επιστρέφει στην Κύπρο μόνο που αυτή τη φορά θα παρουσιάσει για πρώτη φορά μια αλλιώτικη μουσική παράσταση.

 


Article featured image
Article featured image

«Το μεγάλο μας Τσίρκο», το  «Νυν και Αεί» και «Τα κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα», είναι μερικά από τα σπουδαία έργα του, τα οποία θα παρουσιάσει και θα διευθύνει για πρώτη φορά.

Τα σπουδαία αυτά τραγούδια που άφησαν τη δική τους εποχή  σε μεγάλες στιγμές της Ελληνικής μουσικής  θα ερμηνεύσουν  η Ηρώ Σαϊα,  ο Ζαχαρίας Καρούνης, το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση» και 10μελής ορχήστρα. 

Διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος από τις 15 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη Κύπρο για να επιμεληθεί ο ίδιος τις πρόβες που θα γίνουν με τη «Διάσταση» και την ορχήστρα.

Θα πραγματοποιηθούν τρεις συναυλίες. Στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού στις  22 & 23 Νοεμβρίου και στο Θέατρο Δήμου Στροβόλου  στις 25 Νοεμβρίου.

Τo Θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη,  «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»  έγραψε ιστορία, όταν ανέβηκε μεσούσης της δικτατορίας από τον θίασο Καρέζη – Καζάκου. Τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος και τα ερμήνευε επί σκηνής ο Νίκος Ξυλούρης. Η κίνηση και η θεατρική απόδοση της σκηνής του Καραγκιόζη διδάχτηκε από τον Ευγένιο Σπαθάρη, ο οποίος διακόσμησε το χώρο της εισόδου. Τους βασικούς ρόλους ερμήνευσαν ο Κώστας Καζάκος, η Τζένη Καρέζη, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Νίκος Κούρος, ο Τίμος Περλέγκας και ο Χρήστος Καλαβρούζος.

Ήδη άρχισε η προπώληση  των εισιτηρίων  από το θέατρο Παττίχειο  ( 25 377277)   και  την soldoutickets.com.cy για τις δύο συναυλίες της Λεμεσού  και από την tickethour.com.cy  για τη συναυλία της Λευκωσίας. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ