Κάποιοι ενοχλήθηκαν από το στέγαστρο σε στάση της Λεωφ. Λεμεσού

Άλλα μάλλον βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα...

 


Article featured image
Article featured image

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία τη λάβαμε μόλις χθες, Τετάρτη 22/11 στο email μας, συνοδευόμενη από την εξής σημείωση: «Τόσο καιρό τους παρακαλούσαμε να τοποθετήσουν στέγαστρο στη συγκεκριμένη στάση που δεν είχε τίποτα και τελικά όταν το έπραξαν, τοποθέτησαν μία λερωμένη στάση, με γκράφιτι, προφανώς μεταχειρισμένη, που ξηλώθηκε από κάπου αλλού».

Όντως, εάν παρατηρήσεις την κατασκευή, είναι εμφανής η φθορά. Εντούτοις, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται ή όπως νομίζουμε ότι φαίνονται.

Η συγκεκριμένη πλευρά της Λεωφόρου Λεμεσού εμπίπτει γεωγραφικά στο Δήμο Αγλαντζιάς, με υπεύθυνους του οποίου επικοινωνήσαμε για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη και αποφάσισαν να τοποθετήσουν ένα μεταχειρισμένο στέγαστρο αντί ενός καινούριου.


Σκεφτήκαμε, αφού είχαμε αυτές στις αποθήκες ανεκμετάλλευτες, να τις χρησιμοποιήσουμε προσωρινά για να μην ταλαιπωρείται άλλο ο κόσμος.




Στη CITY μίλησε ο Αναπληρωτής Δημοτικός Μηχανικός του Δήμου Αγλαντζιάς, κος Γιάγκος Γιάγκου, ο οποίος ξεκαθάρισε το τοπίο.

«Όντως, το στέγαστρο είναι μεταχειρισμένο και έχει φθορές, αφού προηγουμένως βρισκόταν σε άλλη στάση επί της Λεωφόρου Αγλαντζιάς. Αφαιρέθηκε, όμως, λόγω των έργων ανάπλασης του δρόμου και φυλασσόταν μέχρι πρόσφατα στις αποθήκες μας».

 

Και γιατί τελικά βρέθηκε να «κοσμεί» τη συγκεκριμένη στάση της Λεωφόρου Λεμεσού;

Η συγκεκριμένη στάση, που βρίσκεται σε πολύ κομβικό σημείο, δεν είχε καθόλου στέγαστρο, με τον κόσμο να ταλαιπωρείται και καλοκαίρι και χειμώνα. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, αφού είχαμε αυτές στις αποθήκες ανεκμετάλλευτες, να τις χρησιμοποιήσουμε προσωρινά για να μην ταλαιπωρείται άλλο ο κόσμος.


Το στέγαστρο που τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη στάση θα καθαριστεί, θα βαφτεί και θα επιδιορθωθεί. Θα τοποθετηθεί παγκάκι και κάδος και θα εξυπηρετεί πλήρως το κοινό.  


Τι εννοείτε όταν λέτε προσωρινά;

Εδώ και αρκετό διάστημα γίνεται συζήτηση για να εγκριθεί προσφορά για ενιαία τοποθέτηση στεγάστρων σε όλες της στάσεις της πρωτεύουσας, ούτως ώστε να υπάρχει ομοιομορφία. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι κάτι το οποίο αφορά τους Δήμους, αλλά τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες θα δώσουν την τελική συγκατάθεση. Έως ότου λοιπόν εγκριθεί αυτό, δεν μπορούμε να αφήσουμε τις στάσεις χωρίς στέγαστρα.

 

Δεν θα μπορούσατε παρόλα αυτά να φτιάξετε ένα καινούργιο στέγαστρο για τη συγκεκριμένη στάση;

Θα μπορούσαμε, ήδη το κάνουμε για τις στάσεις του Δήμου μας με πολύ πιο χαμηλό κόστος μάλιστα από άλλους μεγάλους Δήμους. Επειδή, όμως, όπως σας είπα είναι προσωρινό το μέτρο και είχαμε ήδη δύο στέγαστρα διαθέσιμα, θεωρήσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε επιπλέον έξοδα.

Όπως αναφέρει ο Λειτουργός, το στέγαστρο που τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη στάση, θα καθαριστεί, θα βαφτεί και θα επιδιορθωθεί. Θα τοποθετηθεί παγκάκι και κάδος και θα εξυπηρετεί πλήρως το κοινό.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ