Αν είσαι Κύπρο και άνω των 18 αυτό σε αφορά πολύ [αφού καθορίζει το μέλλον σου]

Μάλιστα, έχεις διορία μέχρι τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα.

 


Article featured image
Article featured image

Ως γνωστό, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές της 28 Ιανουαρίου 2018, λήγει τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου. Και είναι κρίμα να ακούς από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών ότι από το σύνολο των νέων ψηφοφόρων, οι οποίοι ανέρχονται στους περίπου 40 χιλιάδες, μόνοι οι 6.5 χιλιάδες από αυτούς έκαναν μέχρι σήμερα αίτηση για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο.

Δηλαδή, μόνο 1 στους 6 νέους από τους οποίους δικαιούνται να ασκήσουν το σημαντικότατο (για να μην πούμε ιερό) δικαίωμα της ψήφου, έτσι ώστε να έχουν λόγο στο πώς θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον τους, ενδιαφέρθηκαν να εγγραφούν;

Επειδή, όμως, δεν είναι αργά, αφού μπροστά μας έχουμε 3 ολόκληρες μέρες για να το κάνουμε, μαζέψαμε πιο κάτω όλες τις πληροφορίες σε σχέση με την εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, αλλά και σε σχέση με τη δήλωση για ψηφοφορία σε εκλογικό κέντρο στο εξωτερικό.

 

Μάθε λοιπόν ότι:

 

1) Όπως ανακοινώνει η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών, τα πιο κάτω Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση του κοινού και το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ.

·        Γραφείο Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας

·        Γραφείο Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού

·        Γραφείο Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας

·        Γραφείο Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου

·        Γραφείο Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι

 

2) Περαιτέρω, πληροφορείται το κοινό ότι τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, 2017, τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο και υποβολής δηλώσεων για ψηφοφορία σε εκλογικό κέντρο στο εξωτερικό, όλα τα κατά τόπους Γραφεία Επαρχιακών Διοικήσεων, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι ανοικτά μέχρι τις 5.00 μ.μ.



3) Στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, οι οποίες προγραμματίζονται να διεξαχθούν στις 28 Ιανουαρίου 2018, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας, ηλικίας 18 χρονών και άνω που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο.



4) Για σκοπούς των Προεδρικών Εκλογών, δικαίωμα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο έχουν και οι νέοι που θα συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι την 28η Ιανουαρίου 2018.



5) Έντυπα αιτήσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, από την Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.moi.gov.cy).

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ