Η θεατρική παράσταση «Cock» ανεβαίνει (επιτέλους) στην επ. Αμμοχώστου

Μετά τη φουρτούνα, ηρεμία; Θα δείξει…

 


Article featured image
Article featured image

Αποτελεί ίσως μία από τις πιο πολυσυζητημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων ετών στην Κύπρο, όχι τόσο για το καλλιτεχνικό της υπόβαθρο όσο για την αίσθηση που δημιούργησε λόγω του περιεχομένου της σε μερίδα πολίτων και φυσικά τις αντιδράσεις που ακολούθησαν οι οποίες οδήγησαν σε λογοκρισία του COCK και απαγόρευσή του από το Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας.

Στην αντίπερα όχθη, ο Δήμος Δερύνειας, προσκάλεσε τον ΘΟΚ να μεταφέρει την παράσταση στο Κέντρο Ενηλίκων Δήμου Δερύνειας, Αίθουσα Νέα Σκηνή Δερύνειας «Τάκης Χριστοφίδης» μια πρόσκληση που όπως φαίνεται ο ΘΟΚ αποδέχτηκε και την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου ο COCK ταξιδεύει στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και τη Δερύνεια για μία παράσταση.

«Γκέι, στρέιτ, λέξεις από τη δεκαετία του 60. Ακούγονται τόσο παλιές. Φρικτές, φρικτές λέξεις... Γιατί μου λες πως το με τι κοιμάμαι είναι πιο σημαντικό από το με ποιόν άνθρωπο κοιμάμαι! Μια ομοφυλοφιλική σχέση σε κρίση: όταν ο Τζων ερωτεύεται ξαφνικά την Γ., ο σύντροφός του, μετά από το πρώτο σοκ, αντιδρά, επιχειρώντας να τον κερδίσει ξανά με κάθε δυνατό μέσο. Η διεκδίκησή του δεν έχει όρια ούτε αναστολές. Ένα έργο που ξεκινά σαν κωμωδία γύρω από το σεξουαλικό προσανατολισμό και καταλήγει σε έναν βαθύ προβληματισμό για την αγάπη και τους κανόνες της, ανεξάρτητα από ερωτικές προτιμήσεις. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει το κείμενο του Μπάρτλετ ξεχωριστό: οι σεξουαλικές επιλογές δεν αντιμετωπίζονται με «τηλεοπτικούς» όρους ή εύκολα στερεότυπα. Την ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα και το προκλητικό πνεύμα του συγγραφέα καλείται να ζωντανέψει θεατρικά ο βραβευμένος με το περσινό βραβείο σκηνοθεσίας Κώστας Σιλβέστρος, με τη συνδρομή μιας δυναμικής ομάδας συντελεστών».

 

Παραστάσεις:

Ελ. Αμμόχωστος, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, 20.00

Κέντρο Ενηλίκων Δήμου Δερύνειας, Αίθουσα Νέα Σκηνή Δερύνειας «Τάκης Χριστοφίδης»

 

Τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία:

4, 5, 11, 12, 13 Ιανουαρίου, 20.30

Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή

Κατάλληλο για θεατές άνω των 18 ετών

 

Τιμές Εισιτηρίων:

€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου, άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

 

Μετάφραση: Κατερίνα Ευαγγελάτου

Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος

Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά,

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Κίνηση: Αλέξης Βασιλείου

Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Βοηθός Σκηνοθέτις: Τζωρτζίνα Τάτση

Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Κώστας Καζάκας, Σοφία Μαρία Κικιλίντζια, Ανδρέας Τσέλεπος


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ