'Θεούληδες' προσπάθησαν να κλέψουν άρμα της Εθνικής Φρουράς

Και επειδή δεν τους βγήκε είπαν να πάρουν μερικά αναμνηστικά.

 


Article featured image
Article featured image

Άλλοι πάνε για κοσμήματα και χρήματα και άλλοι προτιμούν ολόκληρα άρματα. Όπως οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης που δημοσιεύτηκε σήμερα στα Μέσα, έπειτα από καταγγελία της ΕΦ στην αστυνομία.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρει η καταγγελία άγνωστοι επιχείρησαν να κλέψουν ολόκληρο ακινητοποιημένο άρμα από πεδίο βολής που βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας την περίοδο 25 Ιανουαρίου με 8 Φεβρουαρίου, το οποίο βρισκόταν εκεί και χρησιμοποιείτο ως στόχος.

Ωστόσο το σχέδιο δεν τους βγήκε όπως περίμεναν, αφού προφανώς το να μετακινήσεις ένα άρμα είναι από μόνο του δύσκολο, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι για καιρό ακινητοποιημένο, αποφάσισαν να αφήσουν μεν το άρμα εκεί αλλά να πάρουν φεύγοντας κάποια σουβενίρ.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, λοιπόν, τα όχι-και-τόσο- τσακάλια κλέφτες έκοψα και πήραν μαζί τους διάφορα κομμάτια του άρματος, μεταξύ άλλων την ερπύστρια και τους τροχούς του τεθωρακισμένου άρματος.

Από εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία, στις 16 Φεβρουαρίου συνέλαβε ένα πρόσωπο, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε διάταγμα τετραήμερης προσωποκράτησης.

Πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι πρόκειται για άρμα τύπου ΑΜΧ-30 το οποίο μαζί με άλλα της ίδιας παρτίδας παραμένουν ακινητοποιημένα τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιούνται ως στόχοι. Το περιστατικό δεν εμπνέει ανησυχία στην ΕΦ αφού φέρεται να κλάπηκαν κομμάτια για σκοπούς μεταπώλησης ως παλιοσιδέρων.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός σταθμός Περιστερώνας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ