To WE AfriHug Project στο Τόγκο

Η ομάδα του WE AfriHug συνεχίζει το πρόγραμμά της στην άλλη άκρη της Αφρικής ενδυναμώνοντας  όλο και περισσότερους νέους μέσω της εκπαίδευσης. Μετά από ένα μακρύ ταξίδι από το ανατολικό στο δυτικό κομμάτι, οι εθελοντές έφτασαν στον επόμενο προορισμό, την πρωτεύουσα του Τόγκο, Λομέ.

 


Article featured image
Article featured image

Για λόγους ασφαλείας, η δεύτερη αθλητική δοκιμασία "Ποδηλασία στο Τόγκο από το Λομέ εως το Atakpamé" ακυρώθηκε. Αντ' αυτού, οι εθελοντές επισκέφτηκαν δύο ακόμη λύκεια και αλληλεπίδρασαν με περισσότερους μαθητές. Μετά από άψογη συνεργασία με τον τοπικό συνεργάτη Acet-Togo (Association pour la Culture, l’ Education et le Tourisme au Togo), οι εθελοντές επισκέφτηκαν δύο λύκεια, ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό. Αφού εξήγησαν το πρότζεκτ και συζήτησαν με τους διευθυντές, κανόνισαν τις λεπτομέρειες για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια μη-τυπικής μάθησης.

 

Διάβασε ΕΔΩ περισσότερα για το πρότζεκτ We AfriHug: goo.gl/pfH3aL

 



 

Στις 8 Φεβρουαρίου, η ομάδα επισκέφτηκε το σχολείο "Collège et Lycée Essor" για το πρώτο σεμινάριο μη-τυπικής μάθησης. 62 μαθητές συμμετείχαν στις καινοτόμες δραστηριότητες, έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν για πρώτη φορά την εμπειρία της μη-τυπικής μάθησης και της μεθόδου "learning by doing". Όπως πάντα, το επίκεντρο της εκπαίδευση ήταν η ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων για τον 21ο αιώνα. Την επομένη, δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια έλαβαν χώρα. Το πρωί, στο σχολείο "Lycée d'Enseignement Technique et Professionnel", όπου 55 μαθητές συμμετείχαν και το απόγευμα στο σχολείο "Collège et Lycée Essor", όπου οι ίδιοι 62 μαθητές εκπαιδεύτηκαν για δεύτερη μέρα. Στο τέλος, οι μαθητές παρέλαβαν πιστοποιητικά συμμετοχής για το διήμερο σεμινάριο. Στις 10 Φεβρουαρίου, η ομάδα επισκέφτηκε ξανά το "Lycée d'Enseignement Technique et Professionnel" και δούλεψε με τους ίδιους 55 μαθητές. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι μαθητές ανέπτυξαν δεξιότητες, εξέφρασαν τη γνώμη τους για τη μη-τυπική μάθηση και αξιολόγησαν το σεμινάριο.

 



 

Τέλος, συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν από εθελοντές, μαθητές, μέλη της οργάνωσης των συνεργατών μας καθώς και μέλη της ομάδας του WE AfriHug με στόχο να μεταδώσουν την εμπειρία τους από διαφορετική οπτική γωνία.

Μπορείτε ακόμη να ενισχύσετε την προσπάθεια των εθελοντών για συλλογή χρημάτων για τα έξοδα του προγράμματος στη διαδικτυακή καμπάνια, πατώντας ΕΔΩ.

 

Δείτε εδώ εικόνες από την όμορφη εμπειρία των We AfriHug στο Τόγκο:

 

Ακολουθήστε το ταξίδι της ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα και αναζητήστε τους ως @weafrihug

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ