Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018.

 


Article featured image
Article featured image

Ιδιαίτερα πλούσια η σημερινή ειδησεογραφία τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό και παρότι είναι αρκετά τα θέματα που μας κίνησαν το ενδιαφέρον, αυτά που ξεχώρισαν ήταν η παράνομη παρέμβαση (και πάλι) στην παραλία του Κόννου, η απόφαση για δημιουργία δημοτικής αστυνομίας και η παραδοχή του ιδρυτή του Facebook για τα τραγικά λάθη τα οποία έκανε το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

 



Μια μπουλντόζα μέσα στη θάλασσα του Κόννου

Τι να γυρεύει άραγε μια μπουλντόζα μέσα στη θάλασσα; Η απορία εξαιρετική, μα απάντηση δεν έχει. Τουλάχιστον μια ικανοποιητική απάντηση.

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε χθες το μεσημέρι στα social media και απεικόνιζε έναν εκσκαφέα μέσα στη θάλασσα του Κόννου, «πρόδωσε» για ακόμη μια φορά τις παράνομες παρεμβάσεις των δήμων της περιοχής εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος.

Η CITY ασχολήθηκε εκτενώς με το ζήτημα σε άρθρο το οποίο μπορείς να διαβάσεις εδώ…»»» https://goo.gl/RLJPa7.

 

 

 

Φτιάχνουν Δημοτική Αστυνομία για να κόβει εξώδικα

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών έχουν αποφασίσει τη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας που θ’ αναλάβει την αστυνόμευση των δήμων και θα μοιράζει εξώδικα για περισσότερα από 60 αδικήματα.

Για τη σύστασή της θα γίνει τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να δοθούν περαιτέρω εξουσίες σε υπαλλήλους των δήμων, ενώ για πάνω από 60 αδικήματα, θα υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να μπορούν να μοιράζουν εξώδικα και δημοτικοί λειτουργοί.

 

 

Ο Ζούκερμπεργκ παραδέχτηκε δημόσια ότι το Facebook έκανε λάθη

Την παραδοχή έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, δηλώντας ευθαρσώς ότι η εταιρεία-κολοσσός των social media υπέπεσε σε σφάλματα που επέτρεψαν δεδομένα χρηστών να καταλήξουν στην εταιρεία αναλύσεων Cambridge Analytica. Η τοποθέτησή του αυτή βέβαια έγινε αφότου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων μέσω του Facebook. Τουλάχιστον, αυτός, ανέλαβε την ευθύνη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ