Όταν ο Εθνάρχης Μακάριος φιλοξενούσε διασημότητες οι άλλοι έτρωγαν βαλανίδια

Τι να μας πουν η Φουρέιρα και ο Ντάνος;

 


Article featured image
Article featured image

Μόλις λίγες ώρες έχουν περάσει από την επίσκεψη της Ελένης Φουρέιρα στο Προεδρικό, και ήδη το διαδίκτυο έχει γεμίσει με διάφορα ευφάνταστα memes από πιθανούς διαλόγους της Ελληνίδας τραγουδίστριας και του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη. Από την άλλη η CITY, πάντα πρωτοπόρα, έμαθε από τους «μέσα» τι ακριβώς έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας της ερμηνεύτριας στο Προεδρικό, δημοσιεύοντας σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Όπως αναφέρει το επίσημο δελτίου τύπου που απέστειλε το Προεδρικό, ο Νίκος Αναστασιάδης συνεχάρη την Ελένη Φουρέιρα για την αξιέπαινη προσπάθειά της, αλλά και για τη θέση που κατάφερε να πάρει στο διαγωνισμό, ενώ δεν παρέλειψε να της επισημάνει πόσο πολύ ήθελε να τη γνωρίσει από κοντά. Την ίδια στιγμή, ο Πρόδρομος Προδρόμου (βλ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος), σχολίασε τη σκηνική της παρουσία ως εκπληκτική, δείχνοντας ιδιαίτερο ενθουσιασμό με τη σεμνή και μετρημένη Ελένη Φουρέιρα. 

 



Το σημαντικό αυτό γεγονός, καλύφθηκε φυσικά από όλα τα μίντια του νησιού, αφού μας ταξίδεψε και πάλι –έστω προσωρινά- στην εβδομάδα που όλοι πιστεύαμε πώς ο διαγωνισμός θα έρθει στην Κύπρο, δίνοντας στην επίσκεψη μια πιο glam και life style διάθεση.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι ο πρώτος που προσκαλεί ένα αστέρι της showbiz για να τον συναντήσει. Κάτι παρόμοιο είχε πράξει τον Οκτώβρη του 2017 και ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης προσκαλώντας το νικητή του Survivor Γιώργο Αγγελόπουλο aka Ντάνο στο κτήριο της βουλής για να τον τιμήσει. 

 

Image result for γιώργος αγγελοπουλος συλλούρης βουλή



Από την άλλη, ξεσκονίζοντας λίγο το παρελθόν ανακαλύψαμε ότι η celebrity – μανία της ντόπιας πολιτικής σκηνής δεν είναι καινούργιο τερτίπι.

Πολύ πριν την Ελένη Φουρέιρα και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, που στο κάτω-κάτω δεν ήρθαν και από μακριά, στο Προεδρικό Μέγαρο είχε προσκληθεί από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Μακάριο η διάσημη ηθοποιός του Hollywood Raquel Welch, την οποία υποδέχθηκε μετά τιμής και δόξης.

Αιτία, ήταν η παρουσία της εντυπωσιακής Raquel Welch στο νησί για την ταινία «Sin» τη δεκαετία του 70’, η οποία πραγματοποίησε γυρίσματα στο Κάρμι, στον Καραβά και σε άλλα σημεία του νησιού (διάβασε περισσότερα ΕΔΩ). Το πολύ σημαντικό για την εποχή γεγονός, δεν ήταν δυνατόν να μην απασχολήσει και το Προεδρικό, αφού η παρουσία της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού στο νησί αποτελούσε μεγάλη ευκαιρία για προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό. Η επίσκεψη της Raquel Welch στο Προεδρικό απαθανατίστηκε από επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος μάς άφησε για προίκα μερικά υπέροχα ενσταντανέ μεταξύ του Εθνάρχη και της ηθοποιού.

 

 2 people

 2 people, people standing

Φωτογραφίες: Retro Cyprus


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ