Η απάνθρωπη μεταχείριση ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στη Λεμεσό

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Γηροκομείο κούρεψε γουλί τους ηλικιωμένους με πρόφαση τις ψείρες

Γηροκομείου στη Λεμεσό κούρεψε σχεδόν γουλί όλους τους ηλικιωμένους (γυναίκες και άνδρες), με την πρόφαση ότι κόλλησαν ψείρες.

Το κούρεμα, σύμφωνα με καταγγελία, ήταν υποχρεωτικό χωρίς προηγουμένως να ερωτηθούν οι ίδιοι, ή οι οικείοι τους.

Σημειώνεται πως το κούρεμα δεν έγινε από επαγγελματία κομμωτή, αλλά από το προσωπικό του γηροκομείου, με αποτέλεσμα τα μαλλιά των ηλικιωμένων να είναι σε ακανόνιστο σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό του γηροκομείου υποστηρίζει πως δεν ρωτήθηκαν οι οικείοι των ηλικιωμένων, λόγω πίεσης χρόνου με σκοπό να μην εξαπλωθούν οι ψείρες.

 

«Ναι» στα απεργιακά μέτρα είπαν οι εκπαιδευτικοί

Μία ημέρα πριν την προσέλευση των μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης στα Γυμνάσια και Λύκεια, μετά τις θερινές διακοπές, το «τοπίο στην ομίχλη» στην παιδεία αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μεσημέρι, καθώς ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θα έχουν κοινή συνάντηση, με σκοπό τον καθορισμό των επόμενων βημάτων τους.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα εξετάσουν τη νέα απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και θα ζητήσουν διευκρινίσεις από την Κυβέρνηση.

Στο μεταξύ έντονες είναι οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη των εκπαιδευτικών οργανώσεων φέρονται να συναντήθηκαν χθες με την τριμερή Υπουργική Επιτροπή, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε με την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Καθοριστική χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για άρση του αδιεξόδου στην παιδεία, που θα επιτρέψει την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν αποκλείουν τα απεργιακά μέτρα, διευκρινίζουν, ωστόσο, ότι αυτά θα ληφθούν μόνο, αν εξαντληθεί κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης.

Χθες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εξασφάλισαν την ισχυρή εντολή των μελών τους για χρήση του όπλου των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στις κάλπες έσπευσαν 13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Τα ποσοστά υπέρ της ενεργοποίησης του μέτρου της απεργίας ξεπερνούν το 90%. Συγκεκριμένα ΝΑΙ στην απεργία ψήφισε το 95% της ΟΕΛΜΕΚ, το 97% της ΟΛΤΕΚ και το 94,5% της ΠΟΕΔ. Η ΠΟΕΔ ανακοίνωσε, χθες, ότι αίρει δύο από τα μέτρα, που είχαν αποφασιστεί την περασμένη βδομάδα.

Αίρονται τα μέτρα, που αφορούν το σχολικό πρόγραμμα, την κατανομή τάξεων και μαθημάτων και τη διανομή των βιβλίων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης, Φίλιο Φυλακτού, η κατανομή και η παράδοση των βιβλίων θα γίνουν κανονικά.

Τη Δευτέρα, είπε ο κ. Φυλακτού, έρχονται τα παιδιά μας στο Δημοτικό σχολείο κι εμείς θα τα προστατεύσουμε από τις διαφορές των μεγάλων και θα τα υποδεχθούμε με χαμόγελο.

 

Κρίσιμη κατάσταση της υγείας 6χρονου μετά την κατάποση φυτοφαρμάκου

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο 6χρονος, μετά την κατάποση φυτοφαρμάκου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αγοράκι που κατάγεται από τη Ρουμανία και διαμένει με τους γονείς του τα τελευταία χρόνια στην Πάφο βρισκόταν χτες το απόγευμα στο σπίτι με την μητέρα του, η οποία είχε αγοράσει το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο για την φροντίδα του κήπου της.

Σε κάποια στιγμή ενώ είχε ετοιμάσει το φυτοφάρμακο και το είχε τοποθετήσει σε ανοικτό δοχείο το μικρότερο παιδί της οικογένειας που βρισκόταν στην κούνια του άρχισε να κλαίει. Εκείνη τη στιγμή το 6χρονο αγοράκι έβαλε στο στόμα του το φυτοφάρμακο χωρίς να γίνει αντιληπτό από τη μητέρα του που είχε πάει να καθησυχάσει το μικρότερο παιδί της.

Μετά την κατάποση του φυτοφαρμάκου, ο 6χρονος άρχισε να ζαλίζεται. Αρχικά μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική σε κωματώδη κατάσταση.

Ακολούθως με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο διασωλημένο, αφού του έγινε πλύση στομάχου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ