Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις καταιγίδες;

Συνεχίζει να είναι άστατος ο καιρός στην Κύπρο και σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, το βροχερό σκηνικό θα επικρατεί και τις επόμενες ημέρες.

 


Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά η πρόγνωση του Kitasweather:

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά παράλια. Σύντομα, όμως, νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στις υπόλοιπες περιοχές του βόρειου μισού του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες με κορύφωση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές με έντονες βροχοπτώσεις, μικρού διαμετρήματος χαλάζι και ριπαίους ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 26 έως 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 28 έως 29 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Μετά τα μεσάνυχτα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια παράλια, από Ακάμα μέχρι Ριζοκάρπασο, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 6 στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Σύντομα, όμως, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στις υπόλοιπες περιοχές του βόρειου μισού του νησιού και αναμένεται η εκδήλωση αρκετών βροχών/καταιγίδων με κορύφωση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές με έντονες βροχοπτώσεις, μικρού διαμετρήματος χαλάζι και ριπαίους ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 26 έως 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 27 έως 29 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σαββατοκύριακο συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικού χαρακτήρα βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή, περαιτέρω πτώση το Σάββατο ενώ την Κυριακή δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Ασταθής αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά αυξηµένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, στα παράλια. Σταδιακά όµως θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βόρεια παράλια. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα τοπικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα παράλια και γύρω στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα και ως επί το πλείστον στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα κυµαίνεται γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ