Ένας διάσημος πίνακας που απεικονίζει την Ιουλιανή επανάσταση του 1830 στη Γαλλία, μέσω της οποίας ανατράπηκε ο βασιλιάς Κάρολος ο Ι΄.
Έχοντας υπόψη, λοιπόν, το έργο αυτό και βλέποντας τη φωτογραφία του Τούρκου φωτογράφου Mustafa Hassouna, του Πρακτορείου Anadolu, η σύγκριση από πολλούς είναι αναπόφευκτη.
Ο 20χρονος Παλαιστίνιος Α’έντ Αμπού Άμρο, από την συνοικία Αλ Ζαϊτούν της πόλης της Γάζας, προβάλλει μέσα από τους καπνούς με μια πόζα που φέρνει αμέσως στο μυαλό τον κλασσικό πίνακα του γάλλου ζωγράφου.
Η φωτογραφία που έχει ήδη αποσπάσει σχόλια όπως «Ο Δαβίδ πολεμά τον Γολιάθ ζωντανά» τραβήχτηκε τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, στην πόλη Μπεΐτ Λαχίγια, στη βόρεια Γάζα, από τον Τούρκο φωτογράφο Mustafa Hassouna του πρακτορείου Anadolu.
O 20χρονος, πάντως, πιστός διαδηλωτής κάθε Παρασκευή και κάθε Δευτέρα, φάνηκε να μην ενθουσιάζεται ιδιαίτερα, όταν οι φίλοι του του έδειξαν πως έγινε διάσημος. Όπως δήλωσε στο Al Jazeera:
«Εξεπλάγην όταν αυτή η εικόνα μου έγινε viral. Συμμετέχω κάθε βδομάδα σε διαδηλώσεις, πολλές φορές και συχνότερα. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε φωτογράφος κοντά μου.
Δεν πάω σε διαδηλώσεις για να βγω φωτογραφίες, αλλά αυτό με έχει ενθαρρύνει να συνεχίσω να το κάνω. Η σημαία που κρατούσα στα χέρια είναι αυτή που κρατώ πάντα σε κάθε διαμαρτυρία που έχω συμμετάσχει. Οι φίλοι μου με κοροϊδεύουν, λέγοντας μου ότι είναι ευκολότερο να πετάς πέτρες χωρίς να κρατάς μια σημαία στο άλλο χέρι, αλλά το έχω συνηθίσει.
Αν σκοτωθώ, θέλω να τυλιχτώ σε αυτή την ίδια σημαία. Απαιτούμε το δικαίωμά μας να επιστρέψουμε (σ.σ. στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη), και διαδηλώνουμε για την αξιοπρέπειά μας, και για την αξιοπρέπεια των μελλοντικών γενεών».
O νεαρός Παλαιστίνιος δε μιλάει έτσι από άγνοια κινδύνου, ή επειδή δεν έχει πάρει πρέφα ότι στην επόμενη διαδήλωση μπορεί να βρεθεί αυτός με μια σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή στο στήθος. Αντιθέτως, μιλά με αυτό τον τρόπο ακριβώς επειδή το ξέρει πολύ καλά.