Αθωώθηκε η δημοσιογράφος που είχε κλωτσήσει δύο μετανάστες το 2015

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Τους κλώτσησε μεν, αλλά δεν ήταν δυνατές οι κλωτσιές





 

Δεν ήταν αυτή η αιτιολογία αθώωσης, ωστόσο θα μπορούσε να ήταν καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο που αθώωσε την Σέρβα δημοσιογράφο η οποία το 2015 κλώτσησε δύο μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν από την αστυνομία. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι το πρωτοδικείο και το Εφετείο, που είχαν κρίνει ένοχη την δημοσιογράφο Πέτρα Λάζλο δεν τής είχαν αποδώσει την ορθή κατηγορία. Την εποχή εκείνη, το βίντεο που εικονίζει τη Λάζλο να κλοτσάει έναν άνδρα και τον γιο του και να προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιά σε ένα κοριτσάκι, στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας οργή. Την ίδια περίοδο η Βουδαπέστη δεχόταν ήδη σφοδρές επικρίσεις για την εχθρική στάση της απέναντι στους μετανάστες.

 



Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2015, στο αποκορύφωμα της μεταναστευτικής κρίσης. Εκείνη την ημέρα, πολλές ομάδες μεταναστών έσπασαν την αλυσίδα που είχαν σχηματίσει οι Ούγγροι αστυνομικοί και πέρασαν στο ουγγρικό έδαφος. Το Ανώτατο Δικαστήριο παραδέχτηκε ότι η Λάζλο κλότσησε δύο ανθρώπους και προσπάθησε να κάνει το ίδιο με έναν τρίτο, όμως εκτίμησε ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο «μιας επίθεσης πολλών εκατοντάδων μεταναστών» που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την αστυνομία. Επιπροσθέτως, η πράξη της δημοσιογράφου, «μολονότι ηθικά εσφαλμένη, συνιστά διατάραξη και όχι βανδαλισμό», κατηγορία για την οποία είχε κριθεί ένοχη το 2017. Η διατάραξη, εξάλλου, είναι πταίσμα και έχει ήδη παραγραφεί, γεγονός που σημαίνει ότι η ποινική διαδικασία παύει.

 

 

Εντόπισαν την άτρακτο του μοιραίου Boeing στην Ινδονησία;

Μια ομάδα έρευνας και διάσωσης θεωρεί ότι βρήκε μεγάλο τμήμα της ατράκτου του αεροσκάφους της εταιρείας Lion Air που συνετρίβη στη θάλασσα με 189 επιβαίνοντες τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας, πτέραρχο Χάντι Τσαχαντό. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι βρήκαμε τμήμα της ατράκτου» του Boeing που εκτελούσε την πτήση JT610, δήλωσε ο Τσαχαντό σε ινδονησιακό τηλεοπτικό δίκτυο.

 

Image result for plane indonesian lion found



Η ομάδα μετέδωσε τις συντεταγμένες και μένει να εξακριβωθεί ότι πρόκειται πράγματι για την άτακτο, σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό των ινδονησιακών ένοπλων δυνάμεων.

Οι αρχές έχουν αναπτύξει ειδικές συσκευές εντοπισμού ηχητικών σημάτων στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τα λεγόμενα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους. «Χθες το απόγευμα, η ομάδα άκουσε ένα ping σε μια τοποθεσία όπου το βάθος της θάλασσας είναι 35 μέτρα», δήλωσε ο Χάριο Σατμίκο, υποδιευθυντής της εθνικής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών της Ινδονησίας, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Σήμερα το πρωί, στις 05:00, η ομάδα ξαναπήγε στο σημείο και κάνει καταδύσεις στην τοποθεσία αυτή», πρόσθεσε ο ίδιος. Οι 189 επιβαίνοντες θεωρούνται όλοι νεκροί αφότου το Boeing 737 Max 8 κατέπεσε, 13 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, ενώ ξεκίναγε την ωριαία πτήση προς την πόλη Πανγκάλ Πινάν.



 

Το Κέπλερ ξέμεινε από καύσιμα και τερματίζει την αποστολή του

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ έμεινε από καύσιμα και θα «αποστρατευτεί» μετά από μια αποστολή που κράτησε 9,5 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισε χιλιάδες εξωπλανήτες και έδωσε νέα ώθηση στην έρευνα για ηλιακά συστήματα που θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή, ανακοίνωσε χθες βράδυ η NASA. Το Κέπλερ βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, σε απόσταση 156 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη.

 

Image result for kepler



Όταν οι μηχανικοί της αποστολής σβήσουν τους ραδιοπομπούς του, θα απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τον πλανήτη, σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία. Η αποστολή του Κέπλερ ξεκίνησε το 2009. Το 2013 παρουσίασε μια μηχανική βλάβη στο σύστημα που ελέγχει τον προσανατολισμό του, όμως οι επιστήμονες κατάφεραν να το διατηρήσουν σε λειτουργία. Τώρα όμως ξέμεινε από τα καύσιμα που είναι αναγκαία για να συνεχίσει και αποφασίστηκε να 'συνταξιοδοτηθεί'.

Διάδοχος του Κέπλερ στην εξερεύνηση του διαστήματος είναι το TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) που εκτοξεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο για μια διετή αποστολή συνολικού κόστους 337 εκατομμυρίων δολαρίων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ