Ηθοποιός αποκάλεσε «γαμ@@@ένη Ινδιάνα» την υποψήφια για Όσκαρ Γιαλίτζα Απαρίσιο

Η 26χρονη πρωταγωνίστρια στο φιλμ «Ρόμα» τού απάντησε, παρόλο που στη συνέχεια ο ίδιος απολογήθηκε για το ρατσιστικό του παραλήρημα.

 


Article featured image
Article featured image

«Είμαι υπερήφανη που είμαι γηγενής Ινδιάνα της Οαχάκα και με λυπεί που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν την σωστή σημασία των λέξεων», αναφέρει στη δήλωσή της.

Η Απαρίσιο δήλωσε υπερήφανη για τις ρίζες της, απαντώντας σε μεξικανό ηθοποιό τηλεοπτικής σαπουνόπερας που με ρατσιστικές εκφράσεις σχολίασε την υποψηφιότητά της.

Η απάντησή της έρχεται καθώς την Παρασκευή κυκλοφόρησε στα social media μια δήλωση του 60χρονου ηθοποιού Σέρτζιο Γκούρι ο οποίος κριτικάρει την ακαδημία που έδωσε υποψηφιότητα «σε μια γαμη@@@η Ινδιάνα η οποία λέει ‘μάλιστα κυρία και όχι κυρία’».

 

 

Ο ηθοποιός απολογήθηκε στη συνέχεια και είπε πως η Απαρίσιο αξίζει το Όσκαρ και ακόμη περισσότερα.

Είπε επίσης πως είναι τιμή και για τον ίδιο να βλέπει μια Μεξικανή να διεκδικεί το Όσκαρ.

Το «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν είναι υποψήφιο για δέκα Όσκαρ φέτος και Απαρίσιο που μόλις έκλεισε τα 26 της χρόνια, διεκδικεί το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Αν το κερδίσει θα είναι μια από τις νεαρότερες ερμηνεύτριες που έχουν λάβει μια τέτοια διάκριση από την Ακαδημία, και η πρώτη από το Μεξικό.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ