Πρόσκληση σε live… κυανίου [Έρχεται Κύπρο o Θανάσης Παπακωνσταντίνου]

Article featured image
Article featured image

Δεν μπορώ να θεωρώ σκληροπυρηνικός φαν του Θανάση, κυρίως γιατί δεν τον παρακολουθούσα από ανέκαθεν. Άκουγα που και που τραγούδια του, κυρίως στο youtube, το μεγάλο κόλλημα όμως το έπαθα πριν από 3-4 χρόνια, από την κυκλοφορία του «Ελάχιστου εαυτού» και έπειτα, αλλά και μετά την συνέντευξη που έκανα στον «επιστήμονα» μουσικό, ενορχηστρωτή και συνεργάτη του Θανάση, Φώτη Σιώτα, μαθαίνοντας καλύτερα την ιστορία πίσω από την παραγωγή του.



Τόσο ο συγκεκριμένος δίσκος όσο και ο πρόσφατος «Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου», αλλά και οι πιο παλιές δουλειές του Θανάση, τον οποίο οι πλείστοι καλλιτέχνες σε Ελλάδα και Κύπρο παραδέχονται ως τον καλύτερο ίσως Έλληνα τραγουδοποιό σήμερα, έχουν μια μαγική ιδιότητα: όσες πιο πολλές φορές τους ακούσεις τόσο περισσότερο κολλάς, ενώ πολύ δύσκολα μπορείς πλέον να εκτιμήσεις ποιοτικά άλλα πράγματα, πέρα φυσικά από μερικές ακόμα εξίσου φωτεινές εξαιρέσεις.

Στο δια ταύτα τώρα, μετά από δύο χειμώνες ενδοσκόπησης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα κάνει φέτος περιορισμένες εμφανίσεις σε κλειστούς χώρους, παρουσιάζοντας, εκτός των άλλων και πολλά από τα τραγούδια του νέου του δίσκου.

Στο πλαίσιο αυτών των εμφανίσεων ο Θανάσης (λαούτο, μπουζούκι, τραγούδι) έρχεται και Κύπρο για τρία live, με συνοδοιπόρους τους Ματούλα Ζαμάνη (τραγούδι), Δημήτρη Μυστακίδη (κιθάρα, λαούτο), Κωστή Χριστοδούλου (πλήκτρα), Κώστα Παντέλη (ηλεκτρική κιθάρα), Σωτήρη Ντούβα (τύμπανα), Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα, φλικόρνο) και Αντώνη Μαράτο (μπάσο).

Downtown Live (πρώην Αυλαία), Λευκωσία. Παρ19 Δεκ, 22.00. Πληρ. 99810011.

Ravens, Λεμεσός. Σαβ 20 & Κυρ 21 Δεκ, 22.30. Πληρ. 99810011. 

 

Πάρε μια γεύσης μέσω της «Ηλιόπετρας», ενός εξαιρετικού ερωτικού τραγουδιού του Θανάση από τον τελευταίο του δίσκο (βασισμένο σε ποίημα του Οκτάβιο Πας), σε ερμηνεία Σωκράτη Μάλαμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ