Η εντυπωσιακή Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό [με drone]

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό. Ακόμα καλύτερα αν έχετε δει και φωτογραφίες ή αν την έχετε επισκεφτεί κιόλας. Απίστευτα εντυπωσιακό το θέαμα.

 


Article featured image
Article featured image

Η λίμνη είναι σίγουρα κάτι πολύ ξένο προς την κυπριακή φύση και αποτελεί φαινόμενο που άφησε πίσω η εξόρυξη μεταλλεύματος στην περιοχή. Βρίσκεται περίπου 20 χλμ από τη Λευκωσία και η πρόσβαση γίνεται από ένα σχετικά σύντομο χωματόδρομο που συναντά τον ασφαλτόδρομο που περνά από το χωριό Αγροκηπιά και στη συνέχεια δίπλα από το χωριό Μιτσερό. Ο χωματόδρομος ξεκινά λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω στα αριστερά (δηλαδή, βόρεια, προς το Τρόοδος).

Τα μεταλλεύματα χρωματίζουν το νερό κόκκινο και από εξιστορήσεις κατοίκων της περιοχής σημειώνεται ότι το νερό είναι τοξικό και σκοτώνει τα πουλιά που τολμούν να πιουν…

Παρόλο που θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα μνημείο της ανθρώπινης κακής χρήσης και καταστροφής της φύσης, εντούτοις έχει τεράστιο ενδιαφέρον μια επίσκεψη εκεί, ειδικά για όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία.

Η Κοκκινοπεζούλα μετά από βροχή…

Ένα ιδιαίτερο φαινόμενο παρατηρείται μετά από κάθε νεροποντή στην λίμνη της Κοκκινοπεζούλας, όπως επίσης είναι γνωστή. Σύμφωνα με πληροφορίες που βρήκαμε σε ένα blog αφιερωμένο στο Μιτσερό, το νερό της βροχής δημιουργεί μικρά ρυάκια και καταλήγει στην λίμνη αλλάζοντας το σκούρο κόκκινο χρώμα της, δημιουργώντας στην επιφάνειά της κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις.

 





Δείτε πιο κάτω το εντυπωσιακό βίντεο με drone που τράβηξε προ λίγων ημερών ο Μάριος Χριστοφίδης:

 



Περισσότερα βίντεο του Μάριου μπορείτε να δείτε στη σελίδα mChR photography στο facebook αλλά και στο κανάλι του στο Youtube.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ