Με βελόνι και κλωστή [έκθεση υφασματογραφίας]

Article featured image
Article featured image

Το Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα παρουσιάζει την έκθεση της Αυγής Δικαίου Κυριακίδου. Μία έκθεση η οποία θα ζωντανέψει στους τοίχους της Zmart Gallery έργα εμπνευσμένα από οργανικές μορφές, που αφηγούνται ιστορίες από τον κόσμο της φύσης σε όλο του το μεγαλείο.

Η Αυγή περνώντας αμέτρητες ώρες περιτριγυρισμένη από πολύχρωμα υφάσματα δημιούργησε πρωτότυπα έργα τέχνης μεταμορφώνοντας το μετάξι, το βελούδο και άλλα υλικά σε εντυπωσιακά, διακοσμητικά κολλάζ. Με ελεύθερες βελονιές δημιουργεί αφηρημένες συνθέσεις συνδυάζοντας γυάλινες ή ξύλινες χάντρες με διάφορες κλωστές και νήματα.

H καλλιτέχνις

Το ταξίδι της στην τέχνη ξεκίνησε με σπουδές στο Manchester College of Art (σημερινό Πανεπιστήμιο του Manchester), όταν η Αυγή άφησε την Κύπρο για να ακολουθήσει το καλλιτεχνικό της ενδιαφέρον για τα υφάσματα, αποκτώντας πτυχίο Art and Design.

Έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση το 1985 στην Γκαλερί Ώρα. Η έκθεση απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Οι φιλότεχνοι που επισκέφθηκαν την έκθεση εκφράστηκαν ευνοϊκά για την καινούργια και πρωτότυπη δημιουργία που παρουσίασε η Αυγή. Στη συνέχεια συμμετείχε με έργα της σε ομαδικές εκθέσεις.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο κ. Τάκης Χατζηδημητρίου, πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 25 του Οκτώβρη. Πληρ. 22456099.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ