Μέριλ Στριπ & Τζεφ Μπρίτζες σε νέο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας [«The Giver»]

Article featured image
Article featured image

Με ένα εντυπωσιακό καστ και μία πανέξυπνη ιστορία βασισμένη σε ένα best-seller, το «The Giver» είναι μία πολλά υποσχόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας που μας μεταφέρει σε έναν «ασπρόμαυρο» κόσμο προτού ο νεαρός ήρωας ανακαλύψει το «χρώμα» της αληθινής ζωής.

Η υπόθεση αφορά μία φαινομενικά τέλεια κοινωνία, όπου έχουν εκλείψει οι πόλεμοι, ο πόνος, η δυστυχία και κάθε είδους διαχωρισμός ανάμεσα σε ανθρώπους. Εκεί, ο Jonas, ένα νεαρό αγόρι, βρίσκεται στη θέση του Receiver, δηλαδή του μοναδικού ανθρώπου που θα παραλάβει τη μνήμη όλων των «κακών» πραγμάτων που έχει ζήσει η ανθρωπότητα με σκοπό να συμβουλεύει τους Elders για να αποφευχθούν τα ίδια λάθη. Μαζί με τα «κακά» πράγματα, ο Jonas έρχεται σε επαφή και με όλα τα καλά που έχουν εκλείψει, όπως η αγάπη, η μουσική, ακόμη και τα ίδια τα χρώματα. Έτσι, μπαίνει στο δίλημμα να διαταράξει την τέλεια κοινωνία με σκοπό να «ξυπνήσουν» όλοι οι πολίτες και να τα δουν και αυτοί.

Η ταινία αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βραβευμένου βιβλίου της Λόις Λόουρυ που κυκλοφόρησε το 1993, ανήκει στο είδος των young adult novels, και θεωρείται ένα από τα κλασικά σύγχρονα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας. Η σκηνοθεσία είναι του Φίλιπ Νόις («Clear and Present Danger», «Συλλέκτης Οστών», «Salt») και πρωταγωνιστούν οι: Μέριλ Στριπ, Τζεφ Μπρίτζες, Μπρέντον Τουέιτς, Αλεξάντερ Σκάαρσκγκαρντ, Κέιτι Χολμς και Τέιλορ Σουίφτ.

Μάθε τις ώρες και τις αίθουσες προβολής στο Time Out Cyprus.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ