Η νέα χορογραφική δουλειά της Εύης Δημητρίου [«Double Days»]

Η ομάδα Εν Δράσει παρουσιάζει την παράσταση «Double Days», τη νέα χορογραφική δουλειά της ιδρύτριας της ομάδας, Εύης Δημητρίου, η οποία σχετίζεται με τα «γυναικεία ταυτότητα» στη σύγχρονη κοινωνία, εστιάζοντας στις  μικρές, καθημερινές αλήθειες μέσα και γύρω μας.

Η παράσταση που θα παρουσιαστεί σε Λεμεσό και Λευκωσία, συνεχίζει να αντλεί έμπνευση μέσα από την κοινωνιολογική έρευνα και προβληματική γύρω από τη συγκρότηση της «γυναικείας ταυτότητας».

Σε συνεργασία με τις χορεύτριες  Μιλένα Ούγκρεν και Ράνια Γλυμίτσα, και μέσα από το δυναμικό αμάλγαμα λόγου και κίνησης, η παράσταση ταξιδεύει παλινδρομικά τους θεατές μέσα από το ατομικό στο κοινωνικό τοπίο, με χιούμορ και εξομολογητική διάθεση, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να διευρύνει τα όποια προκαθορισμένα όρια γύρω από τις έννοιες «χορός-παράσταση-θεατές».

Τι «ψάχνει» η Εύη Δημητρίου;

Η χορογραφική δουλειά της Εύης Δημητρίου έχει ως εναρκτήρια βάση την ανάγκη της να βρει νέους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό. Μέσα από ένα συνεχή πειραματισμό πάνω στις έννοιες «χορός-παράσταση-περφόρμερ-θεατής», επιδιώκει να δημιουργήσει μικρά ανοίγματα επικοινωνίας, ως τόπους και χρόνους συνάντησης με το κοινό, εκεί όπου πιστεύει πως μπορούν να συντελεστούν οι πιο βαθιές αλλά και προσωπικές μετατοπίσεις, τόσο για τους ίδιους τους θεατές αλλά και για τους ίδιους τους περφόρμερ.

Δίνοντας πρωταρχικό ρόλο στο σώμα και στο λόγο, και συχνά σε συνδυασμό με άλλες μορφές τέχνης, επιχειρεί να φτιάξει στιγμές «αλήθειας» επί σκηνής αλλά πέρα από τα προκαθορισμένα σκηνικά όρια, δίνοντάς μας παραστάσεις που τολμούν να μας εκπλήξουν και να αυτοχαρακτηριστούν ως «εξομολογητικές», «κωμικές», «οικίες», «τολμηρές».

Οι συντελεστές της παράστασης:

Σύλληψη/ Χορογραφία/Δημιουργία: Εύη Δημητρίου

Δημιουργία/ Ερμηνεία:  Ράνια Γλυμίτσα, Milena Ugren Koulas

Δραματουργία : Ariane Thalheim

Σχεδιασμός Ήχου: Πάνος Μπάρτζης

Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου

Στυλιστική επιμέλεια: Κρίστια Μιχαηλίδου

Εκπαίδευση φωνής: Cathryn Robson

Διευθυντής Σκηνής: Γιάγκος Χατζηγιάννης

Φωτογραφία: Mιχάλης Παπαμιχαήλ

Γραφικά: Αναστασία Ιακώβου.

Θα δοθούν δύο παραστάσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία ως ακολούθως: 4 & 5 Νοεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός & 7 Νοεμβρίου, Στέγη Χορού Λευκωσίας (Αγορά Αγ.Αντρέα). Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:30. Τιμές Εισιτηρίων: €8 – €5. Πληροφορίες και κρατήσεις 77777745 (Λεμεσός)/ 70005035 (Λευκωσία).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ