«Είσαι βλάκας, αδέξιος και μαμάκιας»

Article featured image
Article featured image

Ήταν επόμενο πως η πρόσφατη και πιασάρικη ατάκα του Αυστραλού πρωθυπουργού πως όταν συναντήσει τον Βλαμιντίρ Πούτιν «θα τον πιάσει από τον γιακά» θα προκαλούσε τον βρυχηθμό της ρωσικής αρκούδας.

Σε δημοσίευμά της που υπογράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Τίμοθι Μπάνκροφτ-Χίντσι, η ρωσική «Πράβντα» στολίζει τον Τόνι Άμποτ με ουκ ολίγα κοσμητικά επίθετα όπως «απερίγραπτος, βλάκας, αδέξιος, άξεστος και με πίτουρα στο κεφάλι».

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως ο Άμποτ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση «ταραγμένου μυαλού που ζητάει θεραπεία. Όπως κάνει κάθε ταύρος, έρχεται μια ημέρα που πρέπει να επιλέξει αντίπαλο, και τελικά διαλέγει τον... λάθος. Τότε σπάει τα δόντια του και τρέχει στη μαμά του κλαίγοντας σαν μωρό. Η απειλή που εξαπέλυσε κατά του Πούτιν ήταν το πιο χοντροκομμένο παράδειγμα βλακείας που είδε ο κόσμος από την ημέρα που οι ΗΠΑ, η Αγγλία και η Αυστραλία δολοφόνησαν αθώους Ιρακινούς πολίτες και θα έπρεπε να διώκονται για εγκλήματα πολέμου».

Προχωρώντας το θέμα στα όρια του διπλωματικού επεισοδίου, ο αρθρογράφος αναφέρει πως ο Άμποτ με αυτά που είπε καθιστά τον εαυτό του υπόλογο σε ποινική δίωξη «με την κατηγορία της προτροπής σε βία και την πρόθεση για εγκληματική ενέργεια».

Τέλος, προειδοποιεί τον Άμποτ ότι δεν έχει δικαίωμα να προκαταλάβει την έρευνα για την πτώση του Boeing.

«Πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση της έρευνας πριν μιλήσει ως αδέξιος, βλάκας και αθυρόστομος!» σημειώνει χαρακτηριστικά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ