Οι New York Times αποθεώνουν την Αθήνα [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Σε μεγάλο αφιέρωμα της New York Times για την Αθήνα  γράφει πως κάτι αλλάζει στην πόλη και παρουσιάζουν όλα όσα έζησαν σε αυτή, μέσα από ένα βίντεο με τίτλο «36 ώρες στην Αθήνα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έπειτα από αρκετά χρόνια που η Αθήνα βυθιζόταν στην κρίση, με επιχειρήσεις και καταστήματα να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, η αυτοπεποίθηση έχει επιστρέψει στην πόλη.

Νέοι με φρέσκες ιδέες δραστηριοποιούνται και ανοίγουν καταστήματα, αναμειγνύοντας κλασικά στοιχεία από την αρχαία Ελλάδα και το άναρχο πνεύμα της σύγχρονης εποχής. Στις πλατείες της πόλης υπάρχουν νέα εστιατόρια και καφετέριες που σερβίρουν παραδοσιακές λιχουδιές, όπως το κρητικό λουκάνικο και το γιαούρτι με πρόβειο γάλα και κυδώνι. Παράλληλα, το Μουσείο της Ακρόπολης είναι σταθερά ένα από τα κορυφαία μουσεία του κόσμου που μαγεύει τους επισκέπτες.

Οι New York Times μέσα σε 36 ώρες λάτρεψαν την πόλη. Το πρόγραμμα που ακολούθησαν ήταν βόλτες στο κέντρο, γευστικές δοκιμές παραδοσιακών φαγητών και γλυκών, επισκέψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και, φυσικά, καφέ και ποτό σε ωραία σημεία της πόλης. Δεν παρέλειψαν, βέβαια, να κάνουν και μια βόλτα στην παραλία, φτάνοντας μέχρι τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, για τον οποίο έγραψαν πως είναι το πιο δυνατό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ