Ούρα στο ντους για να σωθεί ο πλανήτης

Article featured image
Article featured image

Το να κάνουμε τη «ψιλή» μας ανάγκη μέσα στη μπανιέρα την ώρα του ντους, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε το περιβάλλον, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου East Anglia στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τη Debs Torr και τον Chris Dobson, τους δυο φοιτητές που μελετούν αυτή τη θεωρία, το να κάνουμε την ανάγκη μας μέσα στο ντους «θα μπορούσε να σώσει ποσότητα νερού αρκετή για να γεμίσει κανείς μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων 26 φορές». 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δυο φοιτητών - ερευνητών, αν ολόκληρος ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου το έκανε αυτό, η χώρα θα εξοικονομούσε 720 εκατομμύρια λίτρα νερού το χρόνο. 

Ο Dobson δήλωσε στο BBC ότι, τόσο ο ίδιος όσο και η Torr, διεξάγουν συνέχεια έρευνες για να εξασφαλίσουν ότι η συγκεκριμένη πρακτική δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, όταν γίνεται σε κοινόχρηστα μπάνια. 

«Όσο το νερό τρέχει δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, καθώς τα ούρα είναι αποστειρωμένα, αλλά θα συμβουλεύαμε τον κάθε ένα που χρησιμοποιεί ένα κοινόχρηστο μπάνιο και θέλει να πάρει μέρος στο πείραμα, να ενημερώνει τους συγκατοίκους του και να παίρνει την άδειά τους», εξηγεί ο Dobson. 

H Torr και ο Dobson ελπίζουν να πείσουν και τους δεκαπέντε χιλιάδες φοιτητές του πανεπιστημίου τους να πάρουν μέρος στο πείραμα, και ο κάθε ένας από αυτούς με τη σειρά του, να ανακοινώσει αυτή τη συνήθεια στα social media για να προτρέψει και άλλους να κάνουν το ίδιο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ