«Ο Χριστός δεν υπήρξε ποτέ, ήταν αστικός μύθος»

Article featured image
Article featured image

Ιστορικός ερευνητής -μετά από μελέτη κειμένων που είναι γραμμένα από τον 1ο ως τον 3ο αιώνα- υποστηρίζει ότι ο Χριστός δεν υπήρξε ποτέ και πώς πρόκειται για μυθικό πρόσωπο αφού δεν βρήκε στα κείμενα αυτά καμία σχετική αναφορά.

 

Η μία και μοναδική αναφορά που βρήκε ήταν σε κείμενο του Ιώσηπου αλλά θεωρείται κατασκευασμένη από τους εκδότες του βιβλίου, κάτι που έγινε αργότερα.

Ο Μάικλ Πόλκοβιτς μελέτησε 126 συγγραφείς που έζησαν την περίοδο του Χριστού και κατέληξε ότι πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα που εφηύραν οι χριστιανοί για να έχουν μια εικόνα να λατρεύουν.

Παράλληλα κάνει λόγο για αντικρουόμενες ιστορίες της Βίβλου και για ομοιότητες του Ιησού με άλλους παλαιότερους Θεούς. «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ δεν ήταν τίποτε περισσότερο από έναν αστικό μύθο ή καλύτερα της ερήμου», λέει ο Πόλκοβιτς σύμφωνα με την Daily Mail, χαρακτηρίζοντας εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αναφορές για το Χριστό παρά τα «παγκόσμια θαύματά του και την φήμη του».

Τι να πούμε εμείς; Πρώτο, ο καθένας δικαιούται να μελετά και να βγάζει ότι συμπεράσματα θέλει, δεύτερο, ο καθένας δικαιούται να κρατά ή να απορρίπτει ότι θέλει από τα όσα διαβάζει, τρίτο, θα μπορούσαμε κι εμείς να διαβάσουμε 126 τυχαίους συγγραφείς των ημερών μας και να μην βρούμε καμιά αναφορά στον κύριο Πόλκοβιτς, άρα εκ των πραγμάτων ούτε κι αυτός υπάρχει…


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ