Tradition Today στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Article featured image
Article featured image

Το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα παρουσιάζει την έκθεση «Tradition Today: Exploring Conditions to Recreate it». Σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Σταύρου Καβαλλάρη, η έκθεση εξετάζει την αλλαγή των συνθηκών που καθορίζουν την υπόσταση και την εξέλιξη της παράδοσης και παράλληλα τον τρόπο που ο καθένας μας την αντιλαμβάνεται.

Στο θεωρητικό κείμενο της έκθεσης «Jackie και Συναισθησία», ο Καβαλλάρης χρησιμοποιεί ως κεντρικό σημείο ανάπτυξής του το ομώνυμο κεφάλαιο από το βιβλίο του πολιτισμικoύ κριτικού και συγγραφέα, Wayne Koestenbaum, ‘Jackie Under My Skin’. Με τον τρόπο αυτό υποδηλώνει ότι κάθε εξιστόρηση που χρησιμοποιείται ως μεταφορά λειτουργεί χωρίς της ανάγκη ανάλυσης. Απλά υπάρχει.

 



Έργο του Σάββα Χριστοδουλίδη 



Οι δεκαέξι καλλιτέχνες που συμμετάσχουν προέρχονται από τη σύγχρονη εικαστική σκηνή της Ελλάδας και της Κύπρου και έχουν κληθεί να αποδώσουν και να αναδείξουν τη χρήση της κλασσικής παράδοσης  και τον τρόπο αποκωδικοποίησης της στη μεταλλαγμένη της μορφή.

Λαμβάνουν μέρος οι:

Δημήτρης Αντωνίτσης, Χρήστος Βαγιάτας, Βαλεντίνος, Ναταλί Γιαξή, Χριστόφορος Δουλγέρης, Πέτρος Ευσταθιάδης, Αντώνης Κατσούρης, Μαρίνα Κασσιανίδου, Lexileictous, Τζένη Μαρκέτου, Μάρω Μιχαλακάκου, Απόστολος Ντελάκος, Έφη Σπύρου, Σάββας Χριστοδουλίδης, Μαριάννα Χριστοφίδου και Versaweiss.

 



Έργο του Theo-Mass Lexileictous

*Κεντρική φωτογραφία / Έργο της Νάταλι Γιαξή

 

Σπίτι της Κύπρου

Ξενοφώντος 2Α, 105 57 Σύνταγμα

Διάρκεια και ωράριο:

7 Οκτωβρίου - 7 Νοεμβρίου 2014

Δευτέρα - Παρασκευή, 11.00 - 18.00

 

 

 

 

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ