Αυτό κάνουν οι Σκαρμούτσος και Λαζάρου

Article featured image
Article featured image

Τα outdoors, τα σποτάκια στο ραδιόφωνο με τα «ε Σκαρμούτσο!», τα έξυπνα τηλεοπτικά σποτ... Η καμπάνια «Σκαρμούτσος εναντίον Λαζάρου» ήταν ότι πιο δυνατό έπαιξε από διαφήμιση στο νησί (αλλά και στην Ελλάδα) το τελευταίο διάστημα. Και τελικά, για να μάθουμε περί τίνος πρόκειται, χρειάστηκε να ταξιδέψουμε ως την Αθήνα.

 



 

Κανείς δεν έλεγε τίποτα. Ούτε καν η εταιρία που μας έστειλε την πρόσκληση (ένα μαύρο μαχαίρι κοπής) για το event στην Αθήνα. Κάτι πήρε το αυτό μας, αλλά όπως όλα έδειχναν θα έπρεπε να πάμε επί τόπου για να μάθουμε τον πραγματικό λόγο που οι δύο σπουδαίοι σεφ ακόνιζαν μαχαίρια.

Και έφτασε τελικά η μέρα του event. Τετάρτη 15 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στην Αθήνα, στο The Hub, ένα όμορφο χώρο για events, στα Κάτω Πετράλωνα. Και μάθαμε!


Το kouzinalidl.com.cy είναι ένα ωραίο project που μας επιτρέπει να δούμε πολύ απλές συνταγές οι οποίες μας υπενθυμίζουν ότι η ελληνική κουζίνα είναι μοναδική και συγκαταλέγεται στις καλύτερες του κόσμου.




Αυτό που θα κάνουν οι δύο σεφ, για λογαριασμό της Lidl είναι να φτιάχνουν μια (ελληνική) συνταγή ανά βδομάδα, με τα ίδια υλικά και να την ανεβάζουν στο www.kouzinalidl.com.cy. Εγώ κι εσύ θα μπορούμε κατ’ αρχάς να βαθμολογήσουμε αυτήν που θεωρούμε ως καλύτερη (από τις δύο), να αποφασίσουμε ποιο από τα πιάτα τους θα δοκιμάσουμε πρώτο και σε ποια οικογένεια θα δώσουμε την ψήφο μας -αφού οι δύο έχουν στο πλευρό τους την οικογένειά τους.



Επιπλέον, μέσω των σχετικών βίντεο θα μπορούμε να δούμε τον χαβαλέ που δημιουργείται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων -στο live πάντως έπεσε πολύ δούλεμα, ειδικά από τον Λαζάρου, με τη Μαίρη Συνατσάκη να αλλάζει ρόλο και από παρουσιάστρια να μετατρέπεται σε διαιτητής-, να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση, αλλά και τις τιμές των βασικών υλικών που χρειαζόμαστε για τη φτιάξουμε, οι περισσότερες από τις οποίες μάλιστα θα είναι μειωμένες για εκείνη την εβδομάδα.

 



Κάθε εβδομάδα καινούργιες συνταγές, με νέα υλικά και νέες γευστικές εμπειρίες! Αυτό είναι το www.kouzinalidl.com.cy, ένα ωραίο project που μας επιτρέπει να δούμε πολύ απλές συνταγές, από δύο καταξιωμένους σεφ, συνταγές που μας υπενθυμίζουν ότι η ελληνική κουζίνα είναι μοναδική και συγκαταλέγεται στις καλύτερες του κόσμου και ότι τo σπιτικό φαγητό είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και στους αγαπημένους μας.

Ότι δοκιμάσαμε πάντως στο event από τους δύο σεφ και με τη συμβολή του Κύπριου Χριστόφορου Πέσκια, ο οποίος λειτούργησε ως αφανής ήρωας στην κουζίνα, ήταν όνειρο. Γκουρμέ ελληνικές γεύσεις, με πολύ απλά και σε χαμηλές τιμές υλικά, αλλά και σε χρόνο dt. Φάβα με λουκάνικο από τον Λαζάρου και ένα απίστευτο ριζότο με παντζάρι από τον Σκαρμούτσο. Ειδικά το ριζότο, με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω να το φτιάξω στο σπίτι. Βρίσκω υλικά, ανάβω tablet, πατώ play και καλή μας όρεξη!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ