84χρονος ζει χωρίς νερό και ρεύμα

Article featured image
Article featured image

Τους τελευταίους δύο μήνες ο Σταύρος Χρονόπουλος, 84 ετών ζει σε σπίτι που βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή της Κυανής Ακτής, χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Μόνη του συντροφιά είναι η θάλασσα, το κρύο και ο άνεμος.

 

Δεν έχει κανέναν συγγενή παρά μόνο έναν ανιψιό που κι αυτός, παλεύει να τα βγάλει πέρα για την οικογένειά του.

 


«Αυτό που μένω δεν είναι σπίτι. Δεν έχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα ούτε έναν γείτονα δεν έχω εδώ για να κουβεντιάζω και να έχω μια συντροφιά».


 

Οι συγχωριανοί του ηλικιωμένου από τον Πύργο, του προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό και μερικά μπουκάλια νερό για να μπορέσει να ζήσει και να μην πεθάνει αβοήθητος και μόνος αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» η ζωή του είναι πολύ δύσκολη, καθώς μένει κάτω από άθλιες συνθήκες. Το σπίτι με τις πρώτες βροχές στάζει νερά και το χειμώνα δεν μπορεί να αντέξει το κρύο.

«Αυτό που μένω δεν είναι σπίτι. Δεν έχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα ούτε έναν γείτονα δεν έχω εδώ για να κουβεντιάζω και να έχω μια συντροφιά. Είναι που μου φέρνουν μια στάλα φαγητό και τρώω και μερικά μπουκάλια νερό για να πίνω κάποιοι άνθρωποι που με φροντίζουν. Ούτε να μαγειρέψω, μπορώ ούτε να πλύνω ούτε να πλυθώ εγώ ο ίδιος».

Το μόνο που ζητά από την πολιτεία είναι μια βοήθεια για να μπορέσει να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια με αξιοπρέπεια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ