Πέθανε ο πατέρας του βρετανού ομήρου της ISIS Τζον Κάντλι

Article featured image
Article featured image

Γνωρίζοντας πως ο γιος του μπορεί να είναι ο επόμενος που θα αποκεφαλίσει η ISIS, ο πατέρας του Βρετανού φωτορεπόρτερ Τζον Κάντλι άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές πνευμονίας.

 

Ο Πολ Κάντλι στις αρχές Οκτωβρίου είχε εμφανισθεί σε βίντεο από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν για να ζητήσει από το Ισλαμικό Κράτος να απελευθερώσει τον γιο του.

Όπως εξήγησε η οικογένεια του «Οι φυσικές δυνάμεις του Πολ Κάντλι μειώνονταν μετά την απαγωγή του γιου του Τζον πριν από δύο χρόνια. Πολλοί Βρετανοί θα θυμούνται το πρόσφατο βίντεο από το κρεβάτι του νοσοκομείου ενώ ήταν βαριά άρρωστος, αλλά αποφασισμένος να τονίσει στον γιο του πόσο πολύ περήφανος ήταν γι αυτόν».

Την περασμένη εβδομάδα η αδελφή του ομήρου, η Τζέσικα Κάντλι, είχε ζητήσει επειγόντως από την ISIS να επαναλάβει με την οικογένεια τον διάλογο που φέρεται να είχε διακοπεί. Οι νέες προσπάθειες επαφής της οικογένειας φέρεται ότι δεν έχουν ανταπόκριση. Τις τελευταίες ημέρες είχαν γίνει προσπάθειες να έρθει η οικογένεια σε επαφή με τον Τζον για να τον ενημερώσει για τον επικείμενο θάνατο του πατέρα τους.

Την ώρα του θανάτου του, ο Πολ Κάντλι δεν είχε λάβει καμιά ενημέρωση για το εάν οι όμηροι του γιου του είχαν λάβει το μήνυμα που τους έστειλε. Πέθανε χωρίς να γνωρίζει. Η έλλειψη δυνατότητας επικοινωνίας οδήγησε αναπόφευκτα σε ένα τρομερό αίσθημα εγκατάλειψης, κυρίως για τον Πολ, όπως δήλωσε με λύπη η οικογένεια, σύμφωνα με το BBC, τη Daily Mirror και άλλα μέσα ενημέρωσης.

  

Ο 43χρονος βρετανός φωτορεπόρτερ Τζον Κάντλι εργάστηκε, μεταξύ άλλων, για τις βρετανικές εφημερίδες Sunday Times, Sunday Telegraph και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Απήχθη τον Νοέμβριο του 2012 στη βόρεια Συρία μαζί με τον αμερικανό συνάδελφό του Τζέιμς Φόλει. Ο τελευταίος αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές του ΙΚ, όπως ένας ακόμη αμερικανός δημοσιογράφος και ένας βρετανός εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση.

Ενώ επί δύο χρόνια αγνοείτο η τύχη του, ο Τζον Κάντλι εμφανίστηκε εκ νέου στις 18 Σεπτεμβρίου, φορώντας πορτοκαλί στολή, σε βίντεο του ΙΚ στο οποίο δηλώνει ότι παραμένει κρατούμενος και ότι σύντομα θα αποκαλύψει «γεγονότα» για την οργάνωση ώστε να αποδείξει ότι η εικόνα που προβάλλουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης για το ΙΚ είναι λανθασμένη.

Ο πατέρας του είχε πει: «Για πρώτη φορά μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια, είδαμε τον Τζον σε βίντεο στο οποίο είπε στους θεατές ότι παραμένει κρατούμενος του ΙΚ και ότι ίσως ζήσει, ίσως πεθάνει».

Ο Πολ Κάντλι πέθανε σε ηλικία 81 ετών από επιπλοκές πνευμονίας.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ