Cliff Diving στη χώρα των Μάγια!

Article featured image
Article featured image

Ο τελευταίος σταθμός του Red Bull Cliff Diving στο Μεξικό  ανέδειξε πρωταθλητή τον Βρετανό Gary Hunt.

 

Ο 30χρονος Βρετανός ήρθε στον τελικό όχι μόνο για να παραλάβει το τρόπαιο για τον τέταρτο προσωπικό του συνεχόμενο τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving αλλά και για την τέταρτη νίκη του μέσα στο 2014.

Με ακριβώς 500 πόντους, νίκησε και άφησε τον Ρώσο Artem Silchenko στη δεύτερη θέση, και τον Αμερικανό David Colturi στην τρίτη θέση.

Η έβδομη στάση του πρωταθλήματος φιλοξενήθηκε στην Peninsula του Γιουκατάν του Μεξικού το Σάββατο καθορίζοντας τους κορυφαίους 5 αθλητές των 27 μέτρων που θα προεπιλεγούν για την επόμενη χρονιά, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες τον Φεβρουάριο.

Μετά από ένα γεμάτο δράση έτος με στάσεις σε όλη την Ευρώπη, την Καραϊβική και τη Νότια Αμερική, έπεσε η αυλαία του παγκόσμιου πρωταθλήματος στην τελική αναμέτρηση στο μαγευτικό Ik Kil Cenote.

 



 

Μετά τον τελικό των γυναικών την Παρασκευή, το Σάββατο ήταν η σειρά των δεκατεσσάρων ανδρών να βουτήξουν στα κρυστάλλινα νερά της φυσικής πισίνας στη ζούγκλα του Μεξικού σε ένα διαγωνισμό 4 γύρων. Ο Gary Hunt με την υπέροχη εκτέλεση της διάσημης βουτιάς του Triple Quad με βαθμό δυσκολίας 6,2 και τους κριτές να του δίνουν, την τελευταία στιγμή, χρόνο 9’’ κατάφερε να εξασφαλίσει τη συνολική βαθμολογία των 500 πόντων.

 



 

Όπως δήλωσε ο μεγάλος νικητής του αγώνα «Το σχέδιο λειτούργησε τέλεια! Ήθελα πραγματικά να κερδίσω. Το ήθελα τόσο πολύ και πάνω στην πλατφόρμα ένιωσα πραγματικά την ένταση, και νιώθω ότι πατώ στο φεγγάρι τώρα που το πήρα. Η απώλεια του τίτλου το περασμένο έτος ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για μένα. Δεν θα ήμουν ο δύτης που είμαι σήμερα, αν δεν είχα υποστεί αυτή την απογοήτευση».

Με 2 χρόνους των 10’’ από τους κριτές για μια βουτιά σε στυλ πετάγματος, ο Ρώσος Artem Silchenko (451,60 βαθμοί) έθεσε τις βάσεις για ακόμη μία θέση στο βάθρο μετά τη νίκη του στον προηγούμενο παγκόσμιο τελικό στην Ισπανία. Ο David Colturi (451.30 β.) εκτέλεσε μοναδικά τη βουτιά του στο δεύτερο μισό της σεζόν για να τερματίσει στην τρίτη θέση για αυτήν τη χρονιά.

Για τη στέψη των ανδρών και των γυναικών πρωταθλητών, το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυρίζει στη γενέτειρα του κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Chichen Itza στο Μεξικό, που απέδειξε ότι είναι το κατάλληλο μέρος για τη στέψη της Rachelle Simpson, της πρώτης γυναίκας πρωταθλήτριας στον παγκόσμιο διαγωνισμό και του "λαμπρού Brit" που βάζει τη σφραγίδα του στο διαγωνισμό. Με μια σταθερή αύξηση στη δυσκολία, μια πολυπλοκότητα στις καταδύσεις και τα νέα ταλέντα να έρχονται στο προσκήνιο, η υπεράσπιση των τίτλων τους αρχίζει τον Απρίλιο του 2015.

 

Τι είναι το Red Bull Cliff Diving World Series 2014

Ένα αυθεντικό extreme sport, γρήγορο, που κόβει την ανάσα. Αθλητές κατάδυσης πραγματοποιούν άλματα από ύψη μεγαλύτερα κατά τρεις φορές του Ολυμπιακού ύψους και βυθίζονται στο νερό με ταχύτητες 85χλμ/ώρα, με βάση μόνο τη δική τους συγκέντρωση, την ικανότητα και τον αυτοέλεγχό τους. Από το 2009, το Red Bull Cliff Diving World Series έχει αναδείξει τα μεγαλύτερα ταλέντα, τα πιο ελπιδοφόρα νέα ονόματα, και από το 2013 έχει επίσης μια εξέδρα αφιερωμένη για τις γυναίκες. Η έκτη σεζόν του Red Bull Cliff Diving World Series έρχεται να αναδείξει νέο παγκόσμιο πρωταθλητή μέσα από επτά απαιτητικούς αγώνες για τους άνδρες και τρεις για τις γυναίκες, που θα πραγματοποιηθούν σε καινούριες τοποθεσίες στην Καραϊβική, Βόρεια και Νότια Αμερική και στην Ευρώπη από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο.  

Η εταιρία Maurice Lacroix είναι ο επίσημος συνεργάτης του Red Bull Cliff Diving World Series 2014.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ